Žampiony Wellington fotorecept

pilsnerka - fotkapilsnerka, 1. júla 2014
Žampiony Wellington (fotorecept)
Foto: pilsnerka

Je to opravdu úžasná dobrota a dám ruku do ohně za to, že i zapřísáhlý masožravec si tuhle vegetariánskou dobroutu dá s velkou chutí. Zobraziť celý popisJe to opravdu úžasná dobrota a dám ruku do ohně za to, že i zapřísáhlý masožravec si tuhle vegetariánskou dobroutu dá s velkou chutí. :-) Samozřejmě druhům náplní se meze nekladou. Zdroj Apetit 10/2012 . Moje recepty najdete na http://inkitchenopen.blogspot.cz/

Suroviny





Postup

  1. 1

    Z žampionů odstarníme nožičky, případně klobouky oloupeme. Osolíme a opečeme na pánvi s olejem pěkně dozlatova. Vyjmeme a na stejnou pánev dáme zesklovatět najemno nakrájenou šalotku, po chvili česnek a vhodíme špenátové listy. Necháme zavadnout a osolíme. Trochu nivy nahrubo nastrouháme, dáme do kloboučků a zbytek kloboučků vyplníme špenátem, upěchujeme.

    Žampiony Wellington (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Z listového těsta vyválíme tenký plát, vykrojíme dvě kolečka o trochu větší než klobouky hub a druhé dvě ještě o něco větší, abychom jím klobouky překryli a mohli kolem upevnit. Kolečko pod klobouk přeneseme na papír, potřeme rozšlehaným vajíčkem, položíme na něj klobouček špenátem dolů a na klobouk shora dáme ještě plátek sýru.

    Žampiony Wellington (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Druhé kolečko také pomažeme vejcem a pomazanou stranou překryjeme klobouk, urovnáme a dole vidličkou oba okraje spojíme. Celé pomažeme vejcem a posypeme tymiánem. Vložíme do trouby rozpálené na 180 - 200C a pečeme dozlatova.

    Žampiony Wellington (fotorecept) - obrázok 3

Diskusia k receptu

danda3
Wau, tak toto nemá chybu, určite vyskúšam.☺
katka78
Beef Wellington som pripravovala iba zopárkrát, je to vynikajúce jedlo. Tieto šampiňóny v príbuznej úprave sa mi veľmi páčia, určite vyskúšam.
gitka61
Tak to je parada toto tu este nebolo urcite vyskusam a davam5
tinca
@ šampiňóny portobello majú skvelú chuť a výhodu, že sú veľké a vhodné na plnenie, používam. Tvoj rcp je ohromný nápad 5*:)
kukulienka71
Sviečkovica Wellington je pochúťka a toto tvoje jedlo určite tiež:-) vyzerá veľmi dobre, ukladám a dávam 5*, krása!
používateľ nemá avatar
123
123
nejako mi tie dva predchádzajúce komentáre takto spolu - a v krátkom čase "nepasujú"...
recept pekný
kukulienka71
@123 , tak ti to vysvetlím, ešte kým si to zle vysvetlíš ty;-) prvý koment som písala hneď ako reakciu na uverejnený recept od @pilsnerky a keďže som tam uviedla, že je to sviečkovica, hľadala som po odkliknutí komentu tu na Vareche recept na Wellington zo sviečkovice...tak mi vyhodilo aj recept na hubový Wellington, ktorý som práve nedávno prezerala, dala som teda aj druhý koment aj s odkazom na link. Ak som ti pomohla, som rada:-)
pilsnerka
Kukulienka71: Děkuji za odkaz na druhý recept. Ten můj je malinko odlišný v ingrediencích a v plnění žampionu, ale doufám, že to nikomu nebude vadit, že jsem vložila ten můj. Pokud ano, nechám recept smazat.

Jinak všem ještě jednou moc děkuji :-)
kukulienka71
Prečo by to vadilo? Si veľmi šikovná kuchárka, máš výborné recepty aj fotky. Máš môj obdiv:-) Je tu veľa podobných receptov, aspoň je z čoho vyberať a porovnávať, to je môj názor.
pilsnerka
kukulienka7: Děkuji. Ještě bych potřebovala poradit jako nováček zde, jak odpovídat na daný nick. Všimla jsem si, že pokud to někdo z vás udělá, objeví se nick se zavináčem @. Budu moc ráda za radu, díky.
kukulienka71
musíš napísať zavináč( u mňa stlačím alt+64)a bez medzery malým písmenom hneď píšeš nick, ako dopíšeš koment a odklikneš ho, nick sa zvýrazní, skús;-)
stefik
dnes som vyskúšala a musím povedať, že vynikajúce, dakujem za receptik
katka78
Pripájam sa k @stefik s pochvalou, tiež som ich dnes robila a boli vynikajúce! Zabaliť ich tak pekne ako má @pilsnerka by som však nezvládla, stavila som na istotu a spravila z nich batôžky (preto sú šampiňóny dolu hlavou), ale.. koho to trápi? :-) Sú výborné, ďakujem pekne za recept!

1x ampara
evanaaa
@ pilsnerky , pekné, dobré, aj na sviatočný stôl alebo nejaké posedenie, je to pekné a iste aj cutné, ukladám do KK.
Mimochodom, ten zvýraznený nick môžeš urobiť aj stlačením Alt Gr ( dolu vpravo) a zároveň písmena "v". Skús aj tak...... @
evanaaa
Prepáč, @pilsnerka , ja ťa tu poučujem a pritom som tvoj nick ani neviem ako, spackala. A ešte, ak spravíš zavináč, nick píš hneď k nemu, bez medzery.
mariamka
@kukulienka ty to ako robis, ze to vsetko stihas?? :)) varit, piect, publikovat, nestiham divit :), na tento recept mam zalusk aj ja, len musim vyrazit na to Portobello /znie to ako dovolenka :))/ predpokladam, ze to listkove je to tvoje odlozene, lebo je ine, nez sme zvyknuti :)
@pilsnerka /pekny nick:)/ mas super recepty, chystam sa na viacero z nich, pride cas:) a gratulujem k uspechu v sutazi! len tak dalej,,
pilsnerka
@kukulienka7 Krásná práce, moc se ti povedly. Děkuji za vyzkoušen a fotečky. Ještě mi poraď, jak dostat fotky do komentářů. Tomu jsem ještě nepřišla na kloub. Díky :-)
@mariamka Děkuji za pochvalu receptů a budu ráda, když něco zkusíš. :-)
kukulienka71
Ďakujem:-) tie fotky musíš mať niekde zobrazené, mne z fotoalbumu v PC nejde nahrať, dávam ich na Fb do albumu, tam kliknem na fotku pravým tlačítkom myši, kliknem na kopírovať, idem napísať text v komente a tam prenesiem fotku ctrl+V. Alebo si ju ulož na pracovnú plochu a odtiaľ kopíruj. V komente sa ti pri kopírované zjavia údaje fotky a po odoslaní komentu by sa mala objaviť fotka. Teda predtým, ako odošleš koment, foto nevidíš. Skús, dúfam, že som to písala pochopiteľne:-)
kukulienka71
Inak, ak niečo potrebuješ, kľudne kontaktuj admina, oni ti poradia a pridajú aj fotku, ak by to nešlo. Som Rada, ak pomôžem. Tajné správy nefungujú moc dobre, ale môžeš skúsiť aj to, aby ti fungovali treba niekedy viackrát odoslať-naštartovať, alebo pošli redakcii mail.
megdesign
@pilsnerka ak mozem:

chod na stranku

 postimage.org


klikni na "Hľadať...", vyber obrazok v PC, daj "Nemeniť môj obrázok", oznacit "Bezpečný" a klik na "Nahrať!".

Chvilku pockaj, nahra foto na server a potom vypise "Upload kompletný". V riadku, kde je napisane "Priamy odkaz" klikni na tlacidlo "Kopíruj do schránky". Klikni do okna komentu na varecha.sk a stlac kombinaciu klaves ctrl+v. Vlozi link - vybavene ;)
marianne
Na toto mam ohromny zalusk, portobello mam v chladnicke, volba je jasna..




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia