Základ na pizzu z cukety

Autor receptu: airam11

Tento recept je pre vsetkych, ktory maju na pizzu radsej paradajkovy zaklad ako samotny kecup a teraz pocas cuketovej sezony vymyslaju ako ju spracovat.

15 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Cuketu ocistime od supky a nakrajame na male kusky. Cibulu nakrajame nadrobno. Na troske oleja spenime cibulku a na nej orestujeme cuketu. Hned som ju aj posolila, aby pustila svoju stavu a nechame varit bez pokrievky na miernom ohni cca. 10 minut. Zalezi na tom ake velke kusky cukety mame.
  2. Pridame 2 paradajkove pretlaky, ochutime bazalkou a podla vlastnej chuti pridame este mlete cierne korenie a vegetu. Nechame prevriet, ak treba, tak dolejeme este vody, ale zaklad ma byt viacej husty ako vodovy. Hotovo, uz len natriet Vase oblubene pizzove cesto a poukladat ostatne suroviny suroviny.
  3. Z udaneho mnozstva mi vyslo na 2 pizze. Pizza na foto je jedna salamovo-cuketovo-kukuricovo-cibulovo-syrova a ta druha ma okrem toho este aj klobasku a slaninku. Dobru chut. :-) P.S.: Skusim tuto zmes dat aj sterilizovat do poharov na zimne obdobie.