Základ na pizzu z cukety
Autor receptu: airam11
Tento recept je pre vsetkych, ktory maju na pizzu radsej paradajkovy zaklad ako
samotny kecup a teraz pocas cuketovej sezony vymyslaju ako ju spracovat.
Postup
- Cuketu ocistime od supky a nakrajame na male kusky. Cibulu nakrajame nadrobno. Na troske oleja spenime cibulku a na nej orestujeme cuketu. Hned som ju aj posolila, aby pustila svoju stavu a nechame varit bez pokrievky na miernom ohni cca. 10 minut. Zalezi na tom ake velke kusky cukety mame.
- Pridame 2 paradajkove pretlaky, ochutime bazalkou a podla vlastnej chuti pridame este mlete cierne korenie a vegetu. Nechame prevriet, ak treba, tak dolejeme este vody, ale zaklad ma byt viacej husty ako vodovy.
Hotovo, uz len natriet Vase oblubene pizzove cesto a poukladat ostatne suroviny suroviny.
- Z udaneho mnozstva mi vyslo na 2 pizze.
Pizza na foto je jedna salamovo-cuketovo-kukuricovo-cibulovo-syrova a ta druha ma okrem toho este aj klobasku a slaninku. Dobru chut. :-)
P.S.: Skusim tuto zmes dat aj sterilizovat do poharov na zimne obdobie.