Zajačie stehno s gaštanmi

Autor receptu: redakcia

4
porcie
30 minút
príprava
60 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Očistené, odblanené, umyté a osušené zadné stehná zajaca prešpikujeme slaninou nakrájanou na tenké prúžky a osolíme ich. Na masle opražíme najemno nakrájanú cibuľu, pridáme rajčiakový pretlak, na plátky nakrájaný cesnak, mäso a celé čierne korenie. Mäso v základe mierne zalejeme vodou, vínom a pod pokrievkou dusíme domäkka.
  2. Počas dusenia mäso obraciame, podľa potreby dolievame vodou a vínom. Pred dodusením pridáme celé olúpané pečené gaštany, zvyšok vína, podľa potreby dochutíme soľou a spolu dodusíme.
  3. Porcie mäsa polejeme šťavou a obložíme gaštanmi. Vhodné prílohy sú varené zemiaky alebo ryža.