Zajac z kysnutého cesta

egreska - fotkaegreska, 5. apríla 2010
Zajac z kysnutého cesta
Foto: egreska

Suroviny

Cesto:
500 g
1/2
250 ml
1 čl
1,5 čl
70 ml
Plnka:




Postup

  1. 1

    Vypracujeme si kysnute cesto,nechame 1 hodinu kysnut.Vymiešame si zo surovín plnku.Potom rozdelíme cesto na dve časti.Každu čast na pät kuskov.Kusky si vyvalkame na placky ktore potrieme plnkou.Do poslednej placky vykrojime poharikom oči .Tuto placku spravte vačšiu aby ste ju mohli zahnut pod ostatne.Prenesieme na plech.Dalšie tri kusky vyvalkame na oval a znovu každy natrieme plnkou.Stočíme do rolady,konce zašpicatime a rozrežeme na polovice.Dalšie dva kusky vyvalkame na oval a vyrežeme stred,do nich zabalíme uši.Z vyrezkov spravime oči a nufačik.Nechame ešte chvilu podkysnut,natrieme vajcom,nufačik a oči posypeme semiačkami.Pečieme na 190 st asi 20 min. Nakoniec dorobíme špagetami fúzy.

Diskusia k receptu

martina34
@egreska , ty si toho hodne napiekla. Keď som tohoto zajka uvidela, myslela som si, že je na sladko, a ono je to na slano a tie fúziky, originál :-)) peknučné
oona
Tak toto už je umelecké dielo.
Kto umí, ten umí... kto neumí, ten čumí...
...teda ja len "čumím" :)))
honestka
hey egreska, predbehla si ma, ja peciem zo sladkeho babovkoveho cesta aj mikuasa na vianoce.
Decka su uz velke, ale vzdy to chcu...
Tvoj zajko je peknucky!
frezia68
Máš fantáziu-šikulka,asi okukám od Teba,až prídu neterky :-))
egreska
Dakujem vam..honestka,ja som tiež robila mikulaša ale z vianočkoveho cesta ,mam ho aj odfoteneho ale nebola to veru žiadna slava..ale deti mali aj tak radost a to je hlavné :-))
pivonka
Je náročné dosiahnuť, aby si kysnuté cesto udržalo tak pekne tvar. Si macher.
bozulka
Ja "čumím " aj ušami,veľmi sa mi páči!!!!!!!!!!
isar
Ja zatiaľ tiež iba čumím... Ale pozdáva sa mi! Veľmi pekné a asi aj chutné. Odložím na budúci rok.
honestka
@egreska : skus urobit tuhsie vianockove cesto, potom pekne drzi formu do ktorej ho upravis. Ja mam teda tu vlastne "santu" tiez niekde odfoteneho, ale momentalne neviem kde, po prestahovani mam mis-mas... Ako som prisla na varechu, tak ma mrzi, ze som si priebezne nefotila veci, co som v minulosti vytvarala, teraz uz tak moc chut nemam...
skusim upiect z tvoho cesta ako to vyjde mne, ale u nas letia tie sladke babovkove vzdy.
Toto cesto bude pre nas dospelych, ved aj my potrebujeme zmenu a pripomenut si detstvo...
Zajko vyzera pekne, takze uspech!
egreska
niekedy zase vyskušame ,ked budu deti naliehat na niečo "špecialne" ..budem rada ked vyskušaš toto cesto,je vyborne ,zatial všetkym chutilo,dufam ze aj vam bude..
zuzanas
mam otazocku... pouzila si polovicku cerstveho? (jedna kocka je na kilo alebo polkila muky? >> pouzivam len susene tak aby som vedela kolko ho treba) :)
diky je uuuzaaaaaaaaaaaaaaaasnyyyyyyyyyyyyyyyyyyy
egreska
zuzka dakujem...ja by som dala asi polovicu sušeného na toto množstvo múky...ja ho tiež používam na kysnuté cestá...tak nech sa ti vydarí :-))
fatima30
egreska pridaj fotopostup ked ho budes nabuduce robit dakujeeeeeeeeeem




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia