Zajac pani Terky

maruna - fotkamaruna, 22. októbra 2009

Tento recept mám od pani Terky. Je v ňom veľa koreňovej zeleniny a navrchu je zemiaková baba.

5
porcií
15 minút
príprava
70 minút
na 220 °C

Suroviny

1 ks
8 ks
4 ks
1
1 kg
1 ks




Postup

  1. 1

    Mäso rozporcujeme, osolíme, okoreníme, a položíme na hlbší pekáč, ktorý sme vystlali slaninou a podlejem trochou vody. Všetku koreňovú zeleninu postrúhame na strúhadle (ako na mrkvový šalát). Zajac musí byť zakrytý hrubšou vrstvou (aj 8 cm zeleniny). Na zeleninu uložíme pár plátkov slaniny, zakryjeme a dusíme asi 1 hodinu.

  2. 2

    Medzi tým si pripravíme cesto ako za zemiakovú babu. Zalejeme na vrch pekáča a dopečieme.

Diskusia k receptu

zemo
To musí byť výborné, hlavne ma upútal záver. Zapekaná haruľa navrchu. Idem skúšať, ale môj zajac behá zatiaľ po poli. Vyskúšam to s morčacinou. A by to malo divoký šmrnc, pridám jalovec a vavrín. Vďaka za recept, je obdivuhodný!
maruna
Ahoj, pôvodný recept je z králika poľného, raz som ho robila aj z bravčových plátkov a tiež to je dobré. Výhoda tohto jedla je, že všetko máš v jednom hrnci, aj prílohu-to je haruľa na vrchu. Čím viac zeleniny dáš, tým lepšie. Napíš ako Ti chutilo. Maruna
zela
Mám v mrazničke zajaca domáceho.Pretože som nikdy zajaca nevarila,nepiekla - iba jedla,ak ho uvaril niekto iný - som rada,že mám recept.Pokusím sa uvariť zajaca pani Terky,len ešte neviem,či tam tú slaninku dám.Ak ho urobím so zeleninou a bude k tomu aj zemiaková baba,to nám bude asi stačiť.Mám radšej zeleninu a mastné veci nemusíme ani ja,ani môj manžel.Skusím tam dať aj jalovec a vavrín.
lubjak
@Maruna ,dnes recept od teba potesil moju rodinu,nad receptom sa niesli slova, exluzivne, vynikajuce ,uzasne.A to musim povedat ,ze manzel je nepriatel varenej zeleniny a hned prve gesto bolo ,ze odsunul zo zajacika nastruhanu zeleninku,no ked to ochutnal,nielen ze chvalil ,ale tanier ostal cistuckyyyy
vierik
Mohlo by to byť aj s kuracími stehnami ? Lebo receptík je veľmi lákavý,,,




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia