Zabijačkový paprikáš
Autor receptu: thedrunkchef
Toto jedlo vo mne evokuje spomienky na detstvo...
5 minút príprava |
50 minút tepelná úprava |
Postup
- Rozpálime bravčovú masť, alebo olej (masť je na to lepšia) a speníme väčšie množstvo cibule (v pomere s mäsom tak 1:1, ako na guľáš).
- Mäso nakrájame, pridáme k cibuli a necháme zatiahnuť. Osolíme a okoreníme.
- Keď mäso pustí šťavu pridáme mletú papriku (pálivú každý podľa svojej chuti), zamiešame a zalejeme vodou do výšky mäsa. Dusíme cca 45 minút, kým sa nám voda nevydusí na šťavu. Nezahusťujeme, šťavu zahustí cibuľa.
- Podávame s haluškami, alebo cestovinou. Ja som mal svoju obľúbenú zemiakovú kašu.
- TIP: Vynikajúca je k tomu nakladaná kyslá kapusta.