Foto: bozulka
V zimnom období dostávam chuť na zabijačkové špeciality,nakoľko už nemám chlievik musí pomôcť mäsiar.
3-4
porcie
porcie
10 minút
príprava
príprava
30 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Suroviny
asi 1/2 kg |
|
1 ks |
|
/ja som nemala/ |
|
|
|
čierne korenie |
|
,majoránka |
|
/ak treba/ |
|
môžme pridať |
|
1 lyžica alebo olej |
|
asi za hrsť /ja mám rada č.8-10 |
|
Postup
-
1
Na tuku speníme cibuľu pridáme umyté krúpy trošku orestujeme,zalejeme vodou a necháme variť aby boli krúpy skoro uvarené.
-
2
Pridáme kašu,olúpanú jaternicu,korenie a povaríme asi 15-20 min.
-
3
Pridáme cesnak,majorán,ešte dochutíme,2-3 min.povaríme a môžeme podávať.Ja si pridávam aj trošičku na jemno posekanej feferonky.Želám dobrú chuť!
Évičko, druhé smidky nejsú dobré, ani druhý muž. Tak neviem, smidky boli dobré rovnako ako tie prvé a muža neviem posúdiť, keďže mám stále toho prvého a vymeniť ho nemienim.
a krupov.Ked sa to zahustilo z mletym mesom a ryzou
vznikla zobracka kasa aspon u nas sa to tak nazyva.
Ale kedze domace zabyjacky pomali myznu s tou
krvou je to horsie.
tvoj napad rozvarit krvavnicku ocenujem mna by to
sotva napadlo.Si sikovna gazdinka
Aj u nás to bola žobrácka kaša,pochádzam zo Záhoria...