Foto: nazarboncuk
(čítaj "jalandži mantı) V preklade to znamená niečo ako falošné plnené cestoviny. Pravé turecké mantı sú vlastne mäsom plnené cestoviny v Zobraziť celý popis(čítaj "jalandži mantı) V preklade to znamená niečo ako falošné plnené cestoviny. Pravé turecké mantı sú vlastne mäsom plnené cestoviny v jogurtovej omáčke. Keďže ich príprava je časovo pomerne náročná, doma varíme túto "falošnú" rýchlu verziu. Chuť je takmer identická. (okrem toho mäsa) Vyskúšajte, neoľutujete.
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
V osolenej vode uvaríme cestoviny. Medzitým zmiešame jogurt s roztlačeným cesnakom, osolíme. Na olivovom oleji rozohrejeme lyžicu paprikovej pasty a chvíľu opražíme.
- 2
Cestoviny naservírujeme na tanier, polejeme jogurtom a nakoniec paprikovou pastou. Ochutíme sušenou mätou a chilli.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Pozrela som si odkaz na manti tu:
www.portakalagaci.com/oburcuk/2004/06/mant.html,...
ale žiaľ, rozumela som iba slovko v diskusii "merhaba"...
na "origoš" manti potrebuješ:
2 šálky hladkej múky
1 vajíčko
kávovú lyžičku soli
teplú vodu
na plnku: mleté hovädzie mäso, nadrobno nasekanú cibuľu, soľ a čierne korenie
na omáčku: biely hustý jogurt, rozotretý cesnak, trocha vody a soľ.Najprv vymiesiš klasické cesto, rozvaľkáš a narežeš na malinké štvorčeky cca 1,5 x 1,5 cm. Naplniť plnkou z mäsa. Je to piplavá robota :D
Uvariť v slanej vode. Na tanieri potom polejeme jogurtovou omáčkou a nakoniec polejeme paprikovou pastou opraženou na oleji. (namiesto paprikovej pasty je možno použiť aj mletú cervenú papriku, len ju dlho nepražiť aby nezhorkla).
Moja svokra to robí tak, že manti servíruje v riedšej omáčke (papriková pasta, maslo, vývar, paradajkový pretlak a poliate jogurtom atď. (tak ako to vidíš na tom obrázku).
Ps: dúfam že Ti bude chutiť ;)
medvedí cesnak v oliv. oleji. zmixovaný, zmixovaná kápia v oliv. oleji.,
nabudúce to skúsim s tým jogurtom, iste aj to mi bude chutiť, ukladám do KK.
Tieto Yalanci mantı som si urobila na obed, len som namiesto jogurtu (nemala som doma) použila kyslú pochúťkovú smotanu. Bolo to výborné:-)). Mužovi som nechala trochu na tanieri, aby ochutnal, no neochutnal, dovtedy som ujedala z taniera, až ostal prázdny.
Určite urobím aj tie originálne s mäsom, keď budem mať chuť sa s tým piplať. Vďaka za recept!
nie je zač, @garanco som rada že chutilo ;) verím že sa Ti podaria aj tie "origoš" :))