Vyprážaný rezeň v štvorobale

sonulienka - fotkasonulienka, 12. októbra 2011

Už tu bolo veľa receptov na vyprážané rezne pridávam aj ja.

Suroviny

  alebo stehno
alebo:




Postup

  1. 1

    Množstvo neudávam. Rezne posolím a naklepem. Vajíčka rozbíjam tak,že jedno vajíčko dám celé a ostatné oddelím bielka od žĺtkov. Do žĺtok pridám minerálku a dobre rozšľahám.Inak ak ste naučený pridávať mlieko alebo pivo tak sa može, kto ako je naučený. Keď to mám pripravené začnem obaľovať rezne tradične do múky vajíčka - teda žĺtok a strúhanky.

  2. 2

    Tesne pred vyprážaním si našľahám bielka do peny a zľahka rezne poomáčam v nich a vyprážam. Rezne sú nadýchané a výborné aj na druhý deň.

Diskusia k receptu

evanaaa
Už som počula o tom, že ak nechceme, aby sa rezne moc napili masti ( oleja), tak sa majú obaliť pri konci do bielkov, len neviem, či sa úplne vyšľahajú na sneh, ten by asi nedržal dobre, alebo sa len napenia, aby sa spojili?
sonulienka
nemajú sa bielka úplne vyšľahať len tak mierne aby bola pena čiže ako píšeš len napeniť a do toho namáčať rezne a ešte sa s nich može trocha tej peny aj zobrať skutočne len tak aby to vypadalo akoby sa tie rezne len omočili v bielkach
tinca
@sonulienka aj ja robím občas pre zmenu takto, sú výborné a ako píšeš bielka len metličkou napeniť,NIE klasický sneh!Máš ich pekné
valeri
Aj ja som už takýto postup pri vyprážaní mäsa čítala pred rokmi ešte v časopise DORKA. Určite si ho niektoré pamätáte :-)). Lebo strúhanka sa obalí do bielkov a nemrví sa do oleja, kde pri vyprážaní horí. Je to dobrý zlepšováčik.
frona
@sonulienka takto robí rezne moja svatka, len ona aj posledný krok robí tak, že namočí obalený rezeň do celého vajíčka. Ale skúsim určite dať len do bielka....najbližšie robím rezne podľa Teba :)
anene
Pripomenuli ste my staré časi, robievali sme takto rezne jedno obdobie veľmi často. Potom sa na to zabudlo. To som už spomínala, že maja mamička chodila variť a piecť aj na svadby. Vtedy nebol internet a tak recepty nové bola veľká zvláštnosť. Na jednej svadbe sa stretla moja mama-kuchárka z dolniakov a druhá kuchárka z horniakov (niekde Žiar nad Hronom). A práve táto druhá prišla s týmto nápadom. Na tej svadbe v našej dedine to bola premiera, rozpamätala som sa, že mali veľký úspech. Najbližšie budem robiť rezne práve takto.
sonulienka
ďakujem za komentáre frona ja tiež napríklad keď mi nevínde bielko na všetky rezne tak ešte raz obalím do vajíčka čo mi ostalo na obalovanie a znovu do strúhanky určite to poznáte tiež sú dobré a daj vedieť ako chutili.
anene to je pravda,že sú to už roky čo sa takto vyprážalo ja to mám tiež od mojej svokre tak to je veru už pekných pár rokov
sovka62
Ukladám a vyskúšam, len neviem kedy, rezne mávame naozaj zriedka (aj keď ja by som ich mohla často......).
sonulienka
U nás ich tiež nerobím veľmi často mám síce žlčník von ale po rezňoch si musím zobrať Pankreulan forte inak to cítim hoci by som ich tiež rada častejšie robila. Ale treba skúsiť možno budú chutiť po dlhšej dobe.
evanaaa
Frona, ano, to som mala na mysli, klasicky obaľované rezne majú tendenciu nasať do seba olej a to je práve to nezdravé, bielka tomu majú zabrániť. Teraz, keď viem, ako sa tie bielka použijú to vyskúšam.
Ak by si na konci znovu namočila rezeň do vajíčka, už by to ten efekt nemalo, treba bielko.
tatranka
Určite vyskúšam.Minerálku do vajíčok pridávam.Sú akési ľahšie.No ten sneh na koniec som ešte neskúsila.Vďaka za novinku pre mňa.
alexdidi
Málo kedy robíme rezne, ale práv v túto nedeľu ich máme na pláne, takže vyskúšame.....
torticka
Sonulienka, tieto rezne sme aj my robievali. Ďakujem za pripomenutie.
sonulienka
alexdidi keď vyskúšaš daj vedieť ako chutili tortička aspoň pri vareškárskych receptoch si všeličo pripomenieme a znovu vyskúšame.
frona
vyprážam vo friťáku a ten usmažený bielok mi z toho trochu odskakuje. sonulienka, Ty vyprážaš na panvici?
sonulienka
prepáč, že som Ti na obed neodpísala áno ja teraz vyprážam na panvici ale som vyprážala aj vo friťáku a neopadával mi bielok, musíš ponoriť sitko a len potom vložiť rezeň do friťáku. A aby som nezabudla už som Ti chcela napísať ja som mala otecka z Leopoldova tak pozdravujem
tetuska
alebo namiesto vyšľahaného bielka do vajíčka, sú ako v cestíčku, páperkové, vynikajúce
marienka44
@Tetuska (12.10.2014 10:41)

Nerozumiem. Takže do bielka na koniec nie obalovat, len sa vratit naspat do vajicka? Uz mám z toho zmatok. :-)
sonulienka
@Marieka44 ja normálne klasicky obalím a keď už idem vyprážať si trocha našlahám bielka a rezne z obidvoch strán poomáčam v tom bielku. Ako robí @Tetuska to neviem ale asi dva krát namáča do vajíčka aspoň tak som to pochopila.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia