Foto: nyja
V našej rodine sú ryby veľmi obľúbené a kapra robievame aj v priebehu roka. Takže nám až tak výnimočne vianočný nepripadá. Asi v tomto Zobraziť celý popisV našej rodine sú ryby veľmi obľúbené a kapra robievame aj v priebehu roka. Takže nám až tak výnimočne vianočný nepripadá. Asi v tomto robíme chybu. Ale nech, kapor za to stojí :)) aby bol častejšie na tanieri.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Filety uložíme do uzatvárateľnej nádoby, zalejeme vínom a uložíme do chladničky aspoň na 2 - 3 hodiny. Potom ich vyberieme a osušíme papierovou utierkou. Vajíčka rozklepneme do misky, osolíme a rozšľaháme. Filety osolíme, ak chceme, môžeme aj jemne pokvapkať citrónom, ponárame ich do vajec a vložíme do strúhanky. Strúhanku dobre k filetom pritlačíme. Hneď kladieme do rozpáleného oleja. (Olej musí byť poriadne horúci, lebo inak sa strúhanka napije oleja a jedlo bude mastné). Rybky vypražíme dozlatista.
- 2
Vypražené filety vyberieme z oleja, necháme trocha odkvapkať a ihneď vložíme do vriacej vody, ktorú máme vedľa panvice už pripravenú. Ponorenie musí byť len krátke, cca 1 sekundu. Ihneď vyberieme a položíme do pekáča s roštom. Takto pripravené vypražené filety vložíme do vyhriatej rúry na 5 - 6 minút až pred podávaním. Jedlo bude vypražené, ale nebude vôbec mastné. (Túto fintu s vriacou vodou som odkukala od bývalej televíznej hlásateľky a je to perfektné).
- 3
Ako príloha sú vhodné zemiaky na akýkoľvek spôsob. Ale na Vianoce samozrejme so zemiakovým šalátom :))
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Zemo a 58vlasti, ďakujem Vám krásne za Vaše želania, posielam pusu :))
Ak by tento recept nebol oceneny,priznam sa,ze by som sa to bala na stedru veceru testovat.
Spolieham sa na odbornost poroty a dam po sviatkoch info.
Gratulujem autorke.:)
Pekné Vianoce.
a tym je povedane vsetko.pamätam si tie relacie o vareni este s novotnym a dalsimi celebritami,ktore vytahovali na divakov taketo sprostosti a predhanali sa medzi sebou vsakovakymi vychytavkami.