Vyprážaný mletý rezeň so syrom, mrkvou a smotanou fotorecept

babkamt - fotkababkamt, 4. mája 2016
Vyprážaný mletý rezeň so syrom, mrkvou a smotanou (fotorecept)
Foto: babkamt

Viem, že receptov na mletý rezeň je veľa. Nám táto kombinácia mäsa, syra, smotany, strúhanej mrkvy s bylinkami chutila. Manžel ma hneď, keď Zobraziť celý popisViem, že receptov na mletý rezeň je veľa. Nám táto kombinácia mäsa, syra, smotany, strúhanej mrkvy s bylinkami chutila. Manžel ma hneď, keď videl, že bude mäso na obed upozornil, že si dá radšej ryžu, ako zemiaky.

Suroviny

500 g
250 g
200 ml
2 stredne veľké ks
 (iný podľa vlastného výberu)




Postup

  1. 1

    Večer som si pomlela bravčové pliecko. Nastrúhala som k nemu 250 g eidamu na hrubo, 2 stredné mrkvy na jemno, pridala som 1 čl soli, mleté čierne korenie a jednu kyslú smotanu. Masu som premiešala, misku som zakryla potravinárskou fóliou a vložila som ju do chladničky.

    Vyprážaný mletý rezeň so syrom, mrkvou a smotanou (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Na druhý deň som mäso z chladničky vybrala asi hodinu predtým, ako som išla pripravovať obed. Zo záhrady som si priniesla čerstvú petržlenovú vňať a ligurček.

    Vyprážaný mletý rezeň so syrom, mrkvou a smotanou (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Tu je môj ligurček na fotke v pravo. Skoro na jar som ho presadila na iné miesto. Mala som ho zasadený pri plote. Myslela som si, že sa neujme. No na novom mieste pri chodníku sa mu darí, čo ma veľmi teší. Vedľa neho mám zasadenú cesnakovú trávu a pažítku.

    Vyprážaný mletý rezeň so syrom, mrkvou a smotanou (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Na manželove prianie som spravila ryžu. Tú má radšej ako zemiaky. Deň predtým som robila pstruha s opečenými zemiakmi.

    Vyprážaný mletý rezeň so syrom, mrkvou a smotanou (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Z mäsa som sformovala guľky, tie som obalila v strúhanke - nerobila som klasický trojobal. Potom som ich sploštila.

    Vyprážaný mletý rezeň so syrom, mrkvou a smotanou (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Mäso som piekla na oleji s masťou. Spravila som si zálievku k hlávkovému šalátu. Mäso bolo šťavnaté, všetkým chutilo.

    Vyprážaný mletý rezeň so syrom, mrkvou a smotanou (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Na dvore mi rozvoniava vistéria a orgován.

    Vyprážaný mletý rezeň so syrom, mrkvou a smotanou (fotorecept) - obrázok 7

Diskusia k receptu

patroveckypitrs
To vyzerá veľmi dobre a jedlo. Takéto jedlo je aj pre mňa aj s tou ryžou je som tiež ryžový. Manžel je potom moja krvná skupina. Dnes mám uvarené no zajtra to skúsim spraviť. Len dám menej mrkvy, aby mi nezaťažila žalúdok. Mrkva je totiž ťažká.( To len žartujem) Dávam 5* a ukladám.
monty469
Výborný , chutný obedík si navarila. A ten ligurček, no krása. A tie kvety nádhera :-) Ukladám do k.k
radost
@babkamt
vistária ti už kvitne..??ako sa o ňu staráš..??striháš..??akú má oporu..??
prepáč,že sú skôr otázky o radosti pre dušu..než starosti o žalúdok..:-)
suroviny a výsledok -rezeň-sú výborné..tiež dávam,čo príde..zapamätám si aj tvoju verziu..vyskúšam..
želám dobrý deň..všem..
haji
Příjemný a vyvážený recept, placičky jakéhokoliv druhu mám ráda. Dala bych si je s bramborovou kaší, hmm. Ligurček aj vistáriu máš nádherné, pěstované s láskou. I tvoje mleté rezně s mrkvou, syrom a smotanou sú s láskou pripravované, to je vidno! Krásný den přeji!
jack
Dobrý obed,krásna záhradka.
babkamt
@Patroveckypitrs (4.5.2016 09:36)

Vyčaril si mi úsmev na pery:-) Jasné, mrkva je ťažká, radšej dáš o trochu viac mäsa:-) Manželovi obed chutil, aj ho pochválil. Dúfam, že budeš spokojný aj ty. Ozvi sa, ak budeš recept realizovať. Pozdravujem ťa. @Monty469 mala som obavy, či sa mi ligurček ujme. Presádzam si bylinky k chodníku, aby som nechodila zo záhrady zablatená. Už som si z neho dala aj do mrazničky. Budem ho mať dosť na celú zimu @Radost na jeseň som ostrihala šviháky. Inak nepotrebuje veľkú starostlivosť. Ako oporu má tyč z roxoru. Máme ju asi 6 rokov. Zaujímavo vyzerá u mojej švagrinky. Tá si posadila dve dva metre od seba. Manžel jej spravil konštrukciu v tvare učka. Šviháky na vrchu omotávala okolo tyče, až sa v strede spojili. Teraz jej tiež kvitne.
ajula
Dá sa piecť aj v rúre? Ďakujem. Recept mám uložený.
babkamt
@Haji (4.5.2016 1
Mäso som chcela podávať so zemiakovým pyré. Po 47 rokoch manželstva som sa naučila, že len so spokojným sýtym chlapom sa dá dobre vychádzať:-) Ďakujem za milý komentár.
@Terinka55 , @Gabriele , @Jack ďakujem za nahliadnutie a komentár. @Mika2 teší ma, že by si ochutnala moje jedlo. @Ajula určite sa dá mäso piecť aj rúre. @Kukulienka71 vážim si pochvalu od skvelej kuchárky ako si ty:-) Pozdravujem ťa.
atina47
Masicko je mnam a ryze u mne vede, mam ji rada i ke klasickemu rizku.
babkamt
@Atina47 (6.5.2016 10:0
Takže tebe by kombinácia mäsa s ryžou vyhovovala:-) Ja zjem ryžu aj zemiaky, ale o trochu viac obľubujem jedlá zo zemiakov. Ďakujem za nahliadnutie.
garanco
Recept sa mi páči, uložený, dobrá inšpirácia na víkend, ibaže u nás so zemiakmi. Tiež záhradka je krásna! ( Bylinky pestujem aj ja a hodne ich využivam.)
atina47
@Babkamt (6.5.2016 15:44) Muj muz je bramborovy, meli jsme je 6 dni v tydnu, zmenila to jedna navsteva Vidne, kde jsme byli pozvani na veceri do Humr baru, objednala jsem si k rybe ryzi a muj nerozhodny muz se nemohl rozhodnout a tak dostal take ryzi. Od te doby na ni neda dopustit, ale ke klasickemu rizku u neho zvitezi brambory a pro formu si vezme ode mne trochu ryze.

babkamt
@Garanco (6.5.2016 21:17)
Prílohu k mäsu si spraví každý takú akú má rád. V tom problém nevidím. Tiež si sama pestujem bylinky. Výborne jedlo ochutia. Ak recept vyskúšaš, ozvi sa. @Atina47 aj ryža je dobrá ako príloha, ak je dobre pripravená. Jednu dobu bola móda dávať na tanier dve prílohy: ryžu aj zemiaky. Už sa teším na nové zemiaky s petržlenovou vňaťkou. Mám ich rada aj samotné, bez mäsa:-) Ďakujem, že si sa podelila o svoje spomienky z návštevy Viedne. Pozdravujem ťa.
garanco
@Babkamt (7.5.2016 08:14)
Dnes som mal pripravené mäso, a pretože som mala teplú rúru, dala som ho upiecť do mafinovej formy, na každú guĺku som dala plátok masla. Už to neboli rezne, ale šťavnaté faširôčky s vynikajúcou chuťou, budú aj nabudúce, vďaka za recept!
haji
@Garanco (7.5.2016 19:57)
Oh, to je dobrý nápad, nějakou dobu už o tom přemýšlím, že v té formě začnu dělat mleté maso a placičky, bo sladké jsem v něm pekla dvakrát a pro mě nic moc. Navnadila jsi mě, díky za dobrý nápad!
garanco
@Haji (7.5.2016 21:12)

Už som takýmto spôsobom robila aj syrové fašírky, skús sa pozrieť v mojich receptoch (totiž z tohto tabletu neviem skopírovať adresu receptu
babkamt
@Garanco (7.5.2016 19:57)

Výborný nápad, ako využiť formu na mafinky. Nakbližšie spravím podľa teba. Všetky budú rovnaké.
babkamt
@Dzejsik (11.5.2016 22:51)

Ak sa rozhodneš recept vyskúšať, ozvi sa, či si bola spokojná.
bibina34
tento receptík vyzerá geniálne, ukladám do KK a určite vyskúšam! Vďaka za recept :)