Vyprážané všeličo z mora bez trojobalu

Autor receptu: 2010

Taka inspiracia na vyprazanie, takze v cesticku vyprazane rybie filety , krevety , kalamary ale aj drahe hrebenatky a tiez lacne krabie tycinky plus dobre domace hranolky a tatarska omacka a jasne ze citron . Nie je nic lepsie do chladneho alebo uprsaneho vecera.Jeden z najlepsich anglickych receptov.

4
porcie
15 minút
príprava
30 minút
na 190 °C

Suroviny

Postup

  1. Rybie filety sme pokrajali na mesie kusky. cca 7-10 cm Krevety sme ocistili nechali chvostik , kalamari nakrajali na kolieska a poumyvali , krabie tycinky pokrajali na cca 2.5 cm , hrebenatky umyli. Vsetko sme papierovymi utierkami poriadne osusili. Okrem krabych tyciniek bolo vsetko cerstve. My sme hned obalovali cestickom ale krabie tycinky sme pomukovali.Asi zmrazene by som pomukoval pred tym ako macal do cesticka.
  2. V miske sme zmiesali vsetky suroviny a poriadne vymiesali aby sme nemali ziadne hrcky. Vytvorili sme redsie cesticko ktore sme najpr dali odlezat na cca. 20 minut .Do nho sme ponarali morske dary a hned davali postupne do fritezy nie vsetko naraz aby nam neklesla teplota.Vyprazali sme do zlatista. Polku sme sme vyprazali v obale 1 a kalamari a hrebenatky v v obale 2 kde sme do casti cesticka obalu 1 pridali vajicko a struhanku premiesali.
  3. Kolko oleja ..vela aby bolo vsetko ponorene. servirovali s hranolkami robenymi na 2x (najprv na nizsej teplote spravit vybrat a potom na vysokej dokoncit aby boli chrumkave) a tatarkou a citronom komu chybalo este aj sol. PS: Tych receptov na cesticka je asi 100 ale myslim ze klasicky anglicky je s pivom , kazdy podla svojej chute...