Foto: tinca
Malé, ale chutné vybočenie z klasiky.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Pripravíme si všetky suroviny,krídelká a pečienku umyjeme.
-
2
Palcom opatrne oddelíme kožu od mäsa a nakrájame si pečienky na kúsky, aby sa nám zmestili pod kožu.
-
3
Krídelká naplníme pečienkou,kožu dobre dole stiahneme, aby nám pečienka nevypadla.
-
4
Nasolíme a obalíme v trojobale.
-
5
Potom ich vypražíme na oleji, tí čo chcú mať dietnejšie tak ich môžu pokropiť olejom a upiecť v rúre (podľa receptu,ktorý som pridala Vyprážené kura bez vyprážania).
-
6
Ak nám zostala pečienka,tak ju obalíme v hladkej múke a plátky orestujeme na oleji, alebo tiež obalíme v trojobale a podávame s krídelkami.
-
7
Môžeme servírovať, ja som ich podávala s hrozienkovou ryžou. RADA NAVYŠE-nemusia to byť len krídelká, môžeme takto upraviť aj stehná, len v tom prípade treba viac pečienky. Je to naozajstná pochúťka.
-
8
No a za dobrým obedom aj koláčik ku kávičke, ktorý priniesla susedka lebo má dvoch Stanislavov, takže som mala koláče bez práce.
Diskusia k receptu