Vyprážané krídelká plnené pečienkou fotorecept

tinca - fotkatinca, 16. novembra 2010
Vyprážané krídelká plnené pečienkou (fotorecept)
Foto: tinca

Malé, ale chutné vybočenie z klasiky.

3
porcie
20 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

500 g, (celé)
100 g (iná)
2 ks
 na vyprážanie




Postup

  1. 1

    Pripravíme si všetky suroviny,krídelká a pečienku umyjeme.

    Vyprážané krídelká plnené pečienkou (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Palcom opatrne oddelíme kožu od mäsa a nakrájame si pečienky na kúsky, aby sa nám zmestili pod kožu.

    Vyprážané krídelká plnené pečienkou (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Krídelká naplníme pečienkou,kožu dobre dole stiahneme, aby nám pečienka nevypadla.

    Vyprážané krídelká plnené pečienkou (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Nasolíme a obalíme v trojobale.

    Vyprážané krídelká plnené pečienkou (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Potom ich vypražíme na oleji, tí čo chcú mať dietnejšie tak ich môžu pokropiť olejom a upiecť v rúre (podľa receptu,ktorý som pridala Vyprážené kura bez vyprážania).

    Vyprážané krídelká plnené pečienkou (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Ak nám zostala pečienka,tak ju obalíme v hladkej múke a plátky orestujeme na oleji, alebo tiež obalíme v trojobale a podávame s krídelkami.

    Vyprážané krídelká plnené pečienkou (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Môžeme servírovať, ja som ich podávala s hrozienkovou ryžou. RADA NAVYŠE-nemusia to byť len krídelká, môžeme takto upraviť aj stehná, len v tom prípade treba viac pečienky. Je to naozajstná pochúťka.

    Vyprážané krídelká plnené pečienkou (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    No a za dobrým obedom aj koláčik ku kávičke, ktorý priniesla susedka lebo má dvoch Stanislavov, takže som mala koláče bez práce.

    Vyprážané krídelká plnené pečienkou (fotorecept) - obrázok 8

Diskusia k receptu

evusik
@tinca toto robím aj ja a strašne to ľúbim.... máš pravdu, že použiť sa dajú aj stehienka, ale krídelká sú lepšia.... je to fajnová bašta.... pekne s ati vydarili :-)
tinca
@evusik ja tiež uprednostňujem krídelká, rada obhrýzam, ďakujem
samanka
@tinca toto by ma nenapadlo. Veľmi mám rada krídelká s pečienkou, ale ja ju "zatvorím" do krídelka a potom obaľujem a vyprážam.
jerica
@tinca pre mňa to je niečo nové, lebo doteraz som robievala s pečienkou že som ju vložila do krídielka do stredu a preložila som časťou krídla , ale tento Tvoj postup najbližšie vyskúšam , páči sa mi to.!!
sovka62
Doteraz som ich aj ja robila ako Jerica, ale teraz určite vyskúšam tento tvoj recept. Bude tam menej kože ako keď som nechávala všetky tri časti krídel. A keď už píšem, ešte raz ti poďakujem za ten recept na vyprážané kura bez vyprážania. Vďaka nemu si opäť môžem pochutnať na vyprážanom kuriatku, ktoré som vždy mala rada, ale odopierala som si ho, kvôli nezdravej príprave. A nielen to, takto pripravené je kuriatko oveľa šťavnatejšie, je to vidieť hlavne na prsíčkach. Recept som už, samozrejme poposúvala ďalej, takže ani nevieš, ale mnohí ľudia sú ti zaň vďační.
remcula
To nemá chybu, jen já jsem na takové věci tak gramlavá..:-(, musím to aspoň vyzkoušet, už teď mám na to chuť!!
tinca
@sovka pekne ďakujem za uznanie, čo sa týka tých krídeliek, u nás je jeden jediný obchod, kde dostať len horné časti, ja ich mám rada aj ugrilované, aj na perkelt. Kedysi som vyprážala celé, aj tak tie chvosty som vždy odrezala a dala do polievky. Tieto som si obľúbila.
tinca
@remcula nepodceňuj sa, je to jednoduché, ak pôjdeš podľa postupu a fotiek isto sa ti vydaria. Tak do toho...:-)
duschko
Velmi dobre napisany a pofoteny recept. Podla neho to dokaze urobit urcite kazdy. Skusim aj ja. Ukladam do MKK.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia