Foto: honestka
Tieto KALAMARE je moj druhy oblubeny sposob na papanie. Takto pripravene ako "Deep Fried" su najlepsie podavat ich hned ako sa vyberu z fritoveho hrnca, Zobraziť celý popisTieto KALAMARE je moj druhy oblubeny sposob na papanie. Takto pripravene ako "Deep Fried" su najlepsie podavat ich hned ako sa vyberu z fritoveho hrnca, (alebo oleja v panvici). Podavame ich s kuskom citrona a ochutenou majonezou, alebo si pripravime "Cocktail Sauce". Tak isto mozu byt servirovane s roznymi cestovinami ako hlavne jedlo.
príprava
na 220 °C
Postup
-
1
Kalamáre (Squid-Chobotnica) si pokrajame na krúžky asi tak do 1cm hrúbky. Osušime. Do veľkého plastikového sáčku si nasypeme suche prisady (múku, kukuričnu múku, kukuričný škrob), vsetko dobre premixujeme a pridame nakrajane krúžky Kalamáre. Snažime sa, aby sa všetky dobre obalili a tak ich možeme troska aj pritlacit. Potom si ich dame na sitko a preosejeme, aby sme dali preč prebytočnú múku a tato nešla do oleja. Vypražame v hrnci tak, aby sa navzajom nedotykali, kým nebudu peknej zlatej farby, staci tak 1 minútu. Teplota: 425 ° F = (220 °C).
- 2
Vyberieme a dáme na papierové utierky osušit prebytocny olej. Keď su všetky kružky postupne opečené, okoreníme ich chili, solou podla chuti a podávame s kúskami citrona, ochutenou majonézou, omáčkami, ci zelenym šalatom...
- 3
'COCTAIL SAUCE' (Koktailová omáčka): 1/2 hrnčeka chili omáčky, 1/2 šálky kečupu, 2 polievkové lyžice čerstvej citrónovej šťavy (asi 1 malý citrón), 1 až 2 polievkové lyžice struhany chren, 1/4lyžice Worcestershire omáčka, troska chili, sol a med, alebo troska cukru podla chuti.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
este nedavno sa dali kupit uplne cerstvo spravene horuce len tak zabalene v novinach od grekov pri mori( uz je to zakazene olovo v tlaci)
rozbalit na plazi dat citron a tatarku supis...