Vykostené kuracie stehno plnené šunkou, nivou a šampiňónmi fotorecept
Foto: adelka992
Obľúbené mäsko na veľa spôsobov, plnku robievam z dostupnych surovín v chladničke tzv. ,,co dům dal ,,
4
porcie
porcie
10 minút
príprava
príprava
30 minút
na 180 °C
na 180 °C
Postup
-
1
Kuracie vykostené stehno si troška naklepeme, osolíme, okoreníme. Na každý plátok dáme 2 plátky šunky, nivu a šampiňóny (nakrájane na plátky udusené na masle a osolené).
-
2
Takto naplnené kur. stehna zrolujeme do rolky a previažeme nitou alebo špáradlami.
-
3
Na panvici si rozohrejeme olej a zprudka rolky zatiahneme, keď sú rolky opečene preložíme ich do jánskeho skla a podlejeme ich buď vodou alebo vývarom, je to na každom čim podleje. Pečieme, kým rolky nie sú pekne ružové. Podávame s batátovou kašou alebo kto má ako rád dobrú chuť ;)
5*
Ďakujem :)
Ako si robila batatovú kašu? Mám 2 veľké batáty doma a neviem, co s nimi. V recepte sú napisané aj obyčajné zemiaky. Tie treba pridat k batatom? Ďakujem za odpoveď.
ahoj Marienka, ja dávam 2 ks batátov a doložím toľko klasických zemiakov aby bolo dosť kaše pre všetkých takže cca 2 batáty a 5 stredne veľkých obyč.zemiakov, nakrájam na kocky, osolím, zalejem vodou a varím do mäkka, scedím, popučím, pridám maslo, mlieko dosolím a je :)
Ale som čítala, že bataty sú výborné pre diabetikov, znižujú krvný cukor. Takže stojí to za vyskúšanie. :-)
Áno je nasladlejšia ako aj samotné bataty sú, ja mam rada sladke zemiaky ale tí čo to nikdy nejedli by ti mohli povedať,že si im uvarila premrznutý zemiak :) rolky pečiem pod alobalom a pred dokončenim odokryjem na 5 minut aby neboli take blede a aby chytili farbu do zlata