Výborný domáci guláš fotorecept

kucharronald - bez fotkykucharronald, 30. júna 2010
Výborný domáci guláš (fotorecept)
Foto: kucharronald

Robili sme utorok :) Chutil výborne :) Najlepšie je, keď spravíte v kotlíku vonku :)

20-25
porcií
240 minút
príprava
180 minút
tepelná úprava

Suroviny

4 kg
1.5 kg
3 PL
2x toľko vody, koľko mäsa
3-4 ks
1 dcl
4-5 ks
1 KL
1 PL
1 PL
1 bal
250 g
1 dcl
3 kg
1 KL
podľa chuti
Pác (marináda):
2 dcl
1 PL
2 dcl
1 PL
2 PL
1 štipka
1 PL
1/2 bal
3 štipky
väčší kus




Postup

  1. 1

    1-3 dni pred varením gulášu si pripravíme pácované mäso. Pác pripravíme nasledovne: mäso nakrájame na rovnaké kocky. Umyjeme. Pridáme všetky suroviny, okrem piva, a dobre zmiešame. Keď sme dobre zmiešali, dolejeme misku pivom. Misku zakryjeme a necháme 1-3 dni zatvorenú v chladničke.

    Výborný domáci guláš (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Guláš urobíme nasledovne: cibulu nakrájame na drobné kúsky. Opražíme na oleji. Pridáme červenú papriku. Pomiešame. Pridáme zapácované mäso aj so šťavou. Rýchlo nalejeme vodu. CCA toľko vody, koľko sme mali mäsa. Myslím tak, keď sme mali 1 misku mäsa, tak napustíme 2x misku vodou a nalejeme na mäso. Pridáme nakrájanú čerstvú papriku, telací fond, bobkový list, mleté č. korenie, vegetu, horčicu, gulášové korenie, šampiňóny a červené víno. Dobre všetko zmiešame a necháme vrieť.

  3. 3

    CCA o 3 hod pridáme nakrájané zemiaky, majorán a dochutíme soľou. Dovtedy varíme, kým nebudú zemiaky mäkké.

Diskusia k receptu

honestka
veruze Rony chutit mohol vyzera vyborne a hlavne by som prijala tu aromu z pahreby. Pekne prazdniny ti zelam!
1x alica
honestka
mozem sa opytat na vyraz: co je to telaci font Knorr? (nejaky bujonovy prasok? diky
kucharronald
@honestka... Je to v takej flaštičke, u nás to predávajú....je to také, ako gulášové korenie, ale tekuté....je tam aróma, ktorá je vhodná do gulášu...neviem inak to vysvetliť..
kucharronald
Ale neviem, či vy budete mať v Canade? Ale môžeš ten telací fond úplne vynechať z toho....
barborao
tento gulasik vyzera uzasne!! a paci sa mi aj mnozstvo porcii, tym padom bude super vhodny pre vsetkych pocas letnych stanovaciek, mnam, tu vonu si viem predstavit hned teraz
kucharronald
to bude :D my sme mali spolu rozlúčkovú, narodeniny, meniny, atď....a ešte mám na obed dnes :) už sa tešííím :D
2010
kucharronald , vyzera to super ...ale ma to jednu chybu...
kde je pivo? Cheers
garanco
Recept vyzerá výborný, určite chutí tiež výborne! Čo by to urobilo s bravčovým mäsom?
ludka10
...tak to je fantázia. Rozhodne guláš varený v kotlíku a ešte k tomu v prírode má jedinečnú chuť, taký sa na sporáku nedá uvariť.
Rony, želám Ti krásne prázdniny - užívaj si......
používateľ nemá avatar
mb
mb
ej, veru, zbiehaju sa mi slinky
zdezda
:-) kotlíkové varenie zbožňujem, mám naň krásne spomienky, romantika, vôňa ohňa, umývanie kotlíka v jazere s pomocou piesku, ...Krásne sa ti vydaril, určite dnes bude ešte chutnejší:-)
kucharronald
@zdezda presne tak :) @jezibabka1 oslavovali sme rozlúčkovú, a o týždeň zas národky? :D je to trošku veľa...a pritom min. týždeň piatok mala sestra rozlúčkovú :) Tak dnes sme všetko oslávili, a na národky spravím sendviče a nejaké pagáčiky....torta už bola....a mám starých rodičov trošku ďaleko :) Nemôžu prísť každý týždeň :)
jezibabka1
no to je jasné, aj u nás je leto "perné" , tak tiež spájame oslavy:)))) ak budeš mať čas, príď na FB pokecať:)
janger
@kucharronald

mnam, mnam, veru by som si dala! Davno som gulas nevarila a uz vobec nie taky paradny, ako si spravil ty. Ten fond, to je vlastne silny koncentrat bujonu, s pridanim korenin. Da sa aj doma spravit, ale je to dost roboty. Ja radsej kupim hotovy ;-).

Prajem ti pekne prazdniny.
kucharronald
ďakujem :) a teraz idem obedovať :) A zjem všetko, čo ostalo :) čím starší je, tým je lepší :D
satin222
výborný recept,a v prírode...teraz je hríbov!!!!!
akurát som dovaril hríbovú polievku z mrvenicou...
sisinka131
Odchadzame na chalupu na obed aj s nalozenym masom {hoci len hovadzim, divina nieto! Dufam, ze sa vydari, ale na kotlikovom nie je co pokazit...
daewootn
....sledujem Ťa. Si dobrý, nerobíš škole ostudu. Fotky, postup, zrozumiteľnosť na jednotku. Guláš bol istotne tiež jednotkový,
Drž sa.......
julica
Rony, naozaj dobrý kuchár vegetu ani zmes korenia nepoužíva, uprednostní chuť mäsa a čerstvého korenia!!
kucharronald
@daewootn ďakujem. Dúfam, že naozaj nerobím škole ostudu, lebo čo ma naučili, chcem to im nejako vynahradiť. Táto škola je práve pre mňa, je to, čo som hľadal... :))
@julica , máš pravdu, ale uistím ťa, že v kvalitných zmesoch nie sú pridané chemikálie, a sú skoro také, ak by sme ich kúpili zvlášť...len tu je v tom o niečo viac, aróma.....



SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia