Foto: kucharronald
Robili sme utorok :) Chutil výborne :) Najlepšie je, keď spravíte v kotlíku vonku :)
porcií
príprava
tepelná úprava
Suroviny
4 kg |
|
1.5 kg |
|
3 PL |
|
2x toľko vody, koľko mäsa |
|
3-4 ks |
|
1 dcl |
|
4-5 ks |
|
1 KL |
|
1 PL |
|
1 PL |
|
1 bal |
|
250 g |
|
1 dcl |
|
3 kg |
|
1 KL |
|
podľa chuti |
|
Pác (marináda): | |
2 dcl |
|
1 PL |
|
2 dcl |
|
1 PL |
|
2 PL |
|
1 štipka |
|
1 PL |
|
1/2 bal |
|
3 štipky |
|
väčší kus |
|
Postup
-
1
1-3 dni pred varením gulášu si pripravíme pácované mäso. Pác pripravíme nasledovne: mäso nakrájame na rovnaké kocky. Umyjeme. Pridáme všetky suroviny, okrem piva, a dobre zmiešame. Keď sme dobre zmiešali, dolejeme misku pivom. Misku zakryjeme a necháme 1-3 dni zatvorenú v chladničke.
-
2
Guláš urobíme nasledovne: cibulu nakrájame na drobné kúsky. Opražíme na oleji. Pridáme červenú papriku. Pomiešame. Pridáme zapácované mäso aj so šťavou. Rýchlo nalejeme vodu. CCA toľko vody, koľko sme mali mäsa. Myslím tak, keď sme mali 1 misku mäsa, tak napustíme 2x misku vodou a nalejeme na mäso. Pridáme nakrájanú čerstvú papriku, telací fond, bobkový list, mleté č. korenie, vegetu, horčicu, gulášové korenie, šampiňóny a červené víno. Dobre všetko zmiešame a necháme vrieť.
- 3
CCA o 3 hod pridáme nakrájané zemiaky, majorán a dochutíme soľou. Dovtedy varíme, kým nebudú zemiaky mäkké.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 3
kde je pivo? Cheers
@garanco sk=us...určite bude aj s tým dobré :) môžte aj mix mäsa :)
Rony, želám Ti krásne prázdniny - užívaj si......
mnam, mnam, veru by som si dala! Davno som gulas nevarila a uz vobec nie taky paradny, ako si spravil ty. Ten fond, to je vlastne silny koncentrat bujonu, s pridanim korenin. Da sa aj doma spravit, ale je to dost roboty. Ja radsej kupim hotovy ;-).
Prajem ti pekne prazdniny.
akurát som dovaril hríbovú polievku z mrvenicou...
Drž sa.......
@julica , máš pravdu, ale uistím ťa, že v kvalitných zmesoch nie sú pridané chemikálie, a sú skoro také, ak by sme ich kúpili zvlášť...len tu je v tom o niečo viac, aróma.....