Výborný čokoládový koláč bez vajec

Výborný čokoládový koláč bez vajec
Foto: canadabc
canadabcCanadabc, recept pridal: 22. marca 2012 18:06Ďalšie jeho recepty

Je to rychlovka, zo surovin, ktore mate bezne doma a chuti vynikajuco.

Suroviny

25
minút
na 180 °C

Postup prípravy receptu

1

Vo velkej miske zmiesame spolu muku, cukor, kakao, vanilkovy cukor, sodu bikarbonu a sol. Pridame studenu kavu a olej. Nakoniec primiesame ocot. Cesto vylejeme na vymasteny a pomuceny plech. Lepsie je pouzit mensi plech ak kolac chceme mat vyssi. Pecieme pri 180C asi 25 minut, ked sa uz stred nelepi na sparatko. Nechame vychladnut..chutny je len taky bez nicoho ale mozeme podavat so slahackou a ozdobit hocijakym ovocim. Ja som to na navrh kamosky potrela este marhulovym lekvarom a poliala cokoladou.



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči... Hlasovalo 11 ľudí (3,7 hviezdičiek)




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • malusa, 22. marca 2012 o 20:14
    Aktualny recept,ale z tych ingrediencii, si ho akosi neviem predstavit :-(??


  • canadabc, 22. marca 2012 o 21:56
    tu je obrazok..je vyborny :)
    » www.cbc.ca/bestrecipes/2010/03/easy-chocolate-cake...


  • marianne69, 23. marca 2012 o 07:10
    esteze si pridal ten link,skusim ho v hrncekoch,ale 250ml oleja sa mi vidi len predsa vela,trosku ho upravim


  • betty21, 23. marca 2012 o 10:54
    Naozaj aktuálne:) Ukladám


  • orchidea, 23. marca 2012 o 12:51
    Koláč môže byť ozaj výborný len toho octu sa mi zdá dosť veľa alebo nie?


  • canadabc, 23. marca 2012 o 18:06
    pre orchidea: toho octu nie je vela..mozes pouzit aj jablcny ocot...
    pre marianne: oleja aj 200ml myslim bude stacit


  • canadabc, 25. marca 2012 o 01:14
    este opravujem treba pouzit sodu bikarbonu nie prasok do peciva...ospravedlnujem sa za chybu..


  • erika1244, 13. apríla 2012 o 18:19
    ...vcera som ho skusala prvykrat.....supeeeeeeeeeeeeeeeer kolacik.....dala som na vrch marhulovy lekvar..a poliala cokoladou.....mnaaaaaaaam....!


  • canadabc, 30. apríla 2012 o 09:27
    super napad erika :))


  • magdala, 14. júla 2012 o 16:25
    takýto koláčik sa mi práve hodí, lebo nemám doma momentálne ani jedno vajíčko.........idem vyskúšať s tou šľahačkou


  • elysa, 23. marca 2013 o 20:59
    vyzerá chutno:) KK


  • trubica, 4. júna 2013 o 05:08
    Niečo fantastické, včera som ho piekla s 250 ml oleja, nebojte sa, nie je to mastné, keďže tam nie sú vajcia, treba aby sa s mastnotou naviazal lepok z múky do požadovanej konzistencie. S ríbezlovým džemom a čokopolevou, ako pravý Sacher, vdaka za receptík.


  • vedruska, 17. septembra 2013 o 23:40
    Nešla som presne podla receptu, nedala som tam ocot iba lyžičku a kávu (iba vodu) a upravila som si ho na formu, ale je riadne dobrý a chuti skoro ako sacher a je s nim menej roboty. Som si nemyslela že bude taký dobrý. (a je aj lacnejší ako sacher :P )


  • monyna, 27. septembra 2013 o 09:31
    Včera som skúšala tento koláčik, ale sypal sa mi, na chuť však fantastický. Možno to bolo tým že polovicu dávky polohrubej múky som nahradila celozrnnou :-/


  • iwuska, 9. októbra 2013 o 21:08
    hladala som kakaovy kolac, ktory bude uplne jednoduchy na pripravu. cela praca na nom zabrala dokopy asi 5 minut a to uz aj s umytim misky. s dobre osladenou slahackou je uplne famozny, bez polevy aj vsetkeho. a co tiez ocenujem je to, ze som mohla z misky vylizovat popri priprave surove cesto bez strachu z dakej salmonelozoy z vajicka :D


  • askadaniela, 20. októbra 2013 o 15:40
    Dnes som ho upiekla, naozaj je výborný a rýchly, navrch som pokládla tenké plátky jabĺk a po upečení som ho potrela glazúrou z marhuľového džemu. Koláčik je šťavnatý, čokoláda sa výborne dopĺňa s jabľčkami a džemom.


  • mata3636, 1. februára 2014 o 16:14
    Takto sa dnes podaril mne:


    ďakujem za recept, koláč je výborný


  • ericka, 1. februára 2014 o 17:17
    Naozaj jednoduchý koláč, ktorý navyše vyzerá aj veľmi osviežujúci, taký akurát ku kávičke. Zajtra vyskúšam.


  • ericka, 2. februára 2014 o 15:38
    @Canadabc , naozaj, koláč je famózny, ľahučký a šťavnatý.Akurát si ho dávame ku kávičke.Len som dala menej cukru a oleja, ostatné som nemenila.Ďakujem za recept.


  • anna087, 15. februára 2014 o 20:18
    Včera som urobila koláčik v srdiečkovej tortovej forme,akože na Valentína,horúci som natrela marhuľovým džemom a na to čokoládovú polevu.Ozdobila som to ešte šlahačkou a tie moje modelky,ktoré už po šiestej nejedia sa nevedeli ,,dožrať"...Jednoduchý,rýchly,lacný.Super koláčik.Ďakujem


  • citroen, 16. februára 2014 o 12:56
    ja som ho piekol presne podľa receptu a vôbec nie je mastný.Je šťavnatý aj na druhý deň


  • canadabc, 3. marca 2014 o 22:49
    dakujem za kladne reakcie, som rada ze kolacik chutil


  • trilian01, 9. marca 2014 o 18:21
    Výborný a rýchly koláč. Dnes som ho upiekla, navrch som dala marhuľový džem, šľahačku a pokvapkala roztopenou čokoládou. 250 ml oleja je v poriadku, ja som dala 220, ale v pohode by zniesol aj viac.


  • morenajea, 10. marca 2014 o 07:53
    FANTASTICKÝ koláč, rýchly a jednoduchý. Dávky som neupravovala - piekla som na klasickom veľkom plechu - na výšku vyšiel presne ako je na obrázku. Chutil naozaj výborne, cesto je mäkkučké ako špongia a šťavnaté aj na druhý deň. Dala som višňový džem + čokoládu.


  • vanilka111, 15. apríla 2014 o 19:54
    vyzerá úžasne,ale ocot používam do varenia už len minimálne. mohla by byť citrónová šťava??


  • livialiv, 15. apríla 2014 o 21:22
    Dnes som ho robila,je VYNIKAJÚCI! Dala som naň tiež džem a postrúhanú čokoládu,mňamka :-)


  • miska81, 16. apríla 2014 o 13:40
    tento koláčik je môj naj ibaže ja mám receptík na šálky.a na vrch dávam kyslú smotanu s vanilkovým cukrom. mňamka


  • sudoku34, 16. apríla 2014 o 19:18
    mne nejde do hlavy 750 ml múky...to sú mililitre???


  • miska81, 17. apríla 2014 o 12:41
    sudoku34 ak chcete hodím vám receptík na šálky .čo mám ja.


  • ivka05, 17. apríla 2014 o 13:16
    prave ho peciem, tak som zvedava...
    sudoku34...ano davala som presne 750 mililitrov muky a vsetko v mililitroch


  • remcula, 17. apríla 2014 o 15:55
    Zaujal mne na FB na tvých stránkách. Tyhle recepty já miluji!!! :-)


  • nesi, 18. apríla 2014 o 05:37
    Je Veľká noc idem ho upiecť ako slávnostný :-D


  • baskag, 18. apríla 2014 o 10:26
    tiež som ho plánovala robiť ako veľkonočný...akurát dnes ráno som ale zistila, že mám pokazenú kuchynskú váhu, tak som ho išla už zavrhnúť a teraz pozerám že sú to všetko ml ? pfuuuha, ok, tak to skúsim- odmerka bude Shaker na protein :)


  • baskag, 18. apríla 2014 o 10:27
    Len.... nemám doma ocot- je tam potrebný? akú tam má funkciu?


  • nesi, 20. apríla 2014 o 16:58
    už je upečený aj otestovaný ocot tam asi musí byť, asi to kyprí s tou sódou ja si to myslím :-D merala som mililitre a potom som to odvážila aby som v


  • nesi, 20. apríla 2014 o 16:59
    vedela váhu je dobrý ,dala som marhuľový džem a čokoládovú polevu


  • shelbygt2, 21. apríla 2014 o 17:24
    to co je toto????ludkovia akurat ho robim ,ale co mne vzniklo zmiesanim potrebnych surovin???jedna velka gula a skoro mi zhorel rucny mixer!!kde som urobila chybu?sla som presne krok po kroku podla receptu,,a jasne ze sa nedal "vyliat" na plech!!!juuuuuuj pomooooooooooooc


  • radost, 21. apríla 2014 o 18:57
    @shelbygt2
    nuž-asi si zabudla priliať kávu-pol litra-tekutej-uvarenej-studenej..určite by sa cesto "lialo" a nebola suchá guľa..to je môj názor..či-sa mýlim..??

    stane sa..:-)


  • lajlala, 22. apríla 2014 o 09:23
    Ked tam ide kava, ako to, ze je cokoladovy? Toto nejde do hlavy mne...;)
    Aku ma teda chut?
    Inak, urcite urobim, syn (3r) ma alergiu na vajcia aj mlieko, tak sa potesi, Ze kolaaaaac :))) a este cokooo :))


  • morenajea, 23. apríla 2014 o 10:29
    @shelbygt2 nedala si náhodou múku na gramy namiesto mililitrov?


  • baskag, 23. apríla 2014 o 13:00
    500ml kávy treba pridať v tekutom stave, nie iba nasypať ;)
    Inak je BOŽSKÝ ! mäkký, nadýchaný a fakt čokoládový. Kávu v ňom necítiť- asi záleží, akú silnú ju urobíš. Ja som dala na pol litra kávy asi 4lyžičky nescy. A bol od nej iba taký nadýchaný, ale uplne čisto čokoládový :) Niečo ako Bowies, ale viac nadýchané :) A navrch ríbezlový džem od starke ja čoko poleva...ach! Odporúčam. Robila som presne podľa postupu, kávu som dávala nie uplne studenú.
    Najskôr všetky sypké veci, potom olej a kávu ...rozmixovala a potom ešte ocot a chvíľku pomixovala.


  • krpata, 30. apríla 2014 o 19:21
    Nevie mi niekto z vas poradit,piekla som tiez tento kolac chutovo vyborny,ale sa mi mrvil a nedal pekne nakrajat a neviem kde som spravila chybu.


  • zuzik01, 19. októbra 2014 o 10:36
    Tých 150 ml kakaa je kakaový prášok alebo klasicky urobiť kakao do mlieka?



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Recept je v kategóriach:

Magazín

Slovinská kuchyňa: Malá krajina s veľkými možnosťami
Krajina podobná tej našej – slovenskej, ešte i jej názov si s tou našou často pletú. Reč je Slovinsku, kde žije naša Varecháčka Marijanna.

Varné dosky: Elektrina verzus plyn
Ako vybrať energeticky úspornú varnú dosku a zároveň takú, aby sa nám na nej čo najlepšie varilo?

Medovníková chalúpka v rozprávkovom lese
- Inzercia -
Medovníková chalúpka sa skrýva v lese. A viete, že aj vy v kuchyni môžete takéto rozprávkové lesy chrániť? Celkom jednoducho – správnymi surovinami, ktoré pri varení používame.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 44/2014: Česká kuchyňa Česká kuchyňa
Časopis Varecha v piatok 31. októbra v denníku Pravda.


TOPlist