Výborný banánový zákusok

Autor receptu: shihtzu

Tento zákusok som prvý krát robila s obavami či sa mi vôbec podarí urobiť presne iba podľa návodu napísaného na papieri, nakoľko som nemala fotografiu a receptom bez fotky moc neverím... Skúsila som aj tak zákusok upiecť, no a tu je výsledok, je fantastický, lahodný, s kávičkou alebo čajíkom akurát na príjemné relaxovanie a vychutnávanie... Vyskúšajte a posúďte sami.

15-20 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Bielka s kryštálovým cukrom vyšľaháme dotuha, po jednom postupne všľaháme žĺtka a po lyžiciach olej a vlažnú vodu. Zľahka vmiešame aj preosiatu múku zmiešanú s kakaom a práškom do pečiva. Plech vyložíme papierom na pečenie a cesto vylejeme na plech. Pečieme pri 180 C asi 30 minút. Po upečení necháme riadne vychladnúť.
  2. Vyšľaháme si šľahačky s dvomi kopcovitými lyžicami práškového cukru. Asi v polovici šľahania pridáme stužovače šľahačky a došľaháme.
  3. V inej miske si vymiešame mascarpone s tromi lyžicami práškového cukru a po častiach do toho vmiešame vyšľahané šľahačky.
  4. Banány si pokrájame a pokvapkáme citrónovou šťavou aby nám v zákusku nezhnedli. 1/3 plnky natrieme na upečený korpus, poukladáme nakrájané banány a natrieme zvyšnú plnku. S plnkou treba pracovať rýchlejšie alebo pokiaľ si naukladáme banány na plnku, tak zatiaľ si plnku uložíme do chladničky.
  5. Na vrch šľahačkovej plnky si nastrúhame 1 tyčinku Margot. Máme zákusok hotový a dáme do chladničky na pár hodín chladiť. Dobrú chuť :)