Foto: tabeaa
Ani neviem, kde vlastne tento recept vznikol ale je to u nás veľmi častým a obľúbeným jedlom. Naša maminka nám ho pripravuje vždy keď Zobraziť celý popisAni neviem, kde vlastne tento recept vznikol ale je to u nás veľmi častým a obľúbeným jedlom. Naša maminka nám ho pripravuje vždy keď má málo času ale samozrejme musí nasýtiť naše hladné krky :) Je veľmi chutné a rýchle...
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Nachystáme si všetky potrebné suroviny. Slovenskú ryžu si uvaríme podľa návodu. Mäsko si nakrájame na menšie kúsky.
-
2
Očistíme si menšiu cibuľu a nakrájame nadrobno. Speníme na panvici na oleji. Môžme pridať aj viac oleja aby nebolo rizoto moc suché.
-
3
K cibuľke pridáme mäso a opečieme do biela. Poriadne osolíme a okoreníme. Dochutíme podľa potreby.
-
4
Podlejeme vodou, asi tak 2 až 3 deci podľa potreby, môže byť aj viac šťavy, rizoto je tak chutnejšie. Pridáme červenú papriku asi 2 čajové lyžičky, tiež podľa potreby kto má aké rád.
-
5
Nakoniec pridáme nastruhanú mrkvu, ktorú sme si už dopredu nastrúhali. Krátko povaríme aby nám mrkva zmäkla.
-
6
Pridáme k ryži a všetko spolu poriadne premiešame, poprípade dochutíme.
-
7
Môžeme servírovať, najlepšie s nastrúhaným syrom a domácimi zaváranými uhorkami. Nech sa páči, dobrú chuť :)
vdaka