Výborné miňonky (šuhajdy)

betty21 - fotkabetty21, 16. decembra 2011
Výborné miňonky (šuhajdy)
Foto: betty21

Receptov na šuhajdy som na vareche videla veľa, ale tento ešte nie. Robím ho už dlhé roky a každému chutia. Posúďte aj Vy.

40 - 60 podľa veľkos
porcií
50 minút
príprava
12 - 15 minút
tepelná úprava

Suroviny

0,2 l
360 g
250 g
100 g
150 g
50 g




Postup

  1. 1

    Z mlieka a cukru uvaríme hustý sirup. Varíme na miernom ohni. Keby sme varili kratšie, miňonky by sa dobre neodliepali z papiera.

  2. 2

    Do uvareného sirupu vmiešame celé maslo a miešame do úplneho roztopenia.

  3. 3

    Do vzniknutej zmesi pridáme celú čokoládu, umyté hrozienka a pomleté orechy. Všetko rýchlo premiešame.

  4. 4

    Plníme do košíčkov. Vrch môžeme ozdobiť hrozienkom, orechom, kandizovaným ovocím, alebo malými cukríkmi. Necháme voľne stuhnúť aspoň 10 - 12 hod.

Diskusia k receptu

afataga
hura konecne suhajdy bez stuzeneho tuku, ten je odporny, ukladam isto urobim, ale isto aj s trochou rumu :-)
betty21
@afataga najprv ochutnaj a potom pridaj rum, sú naozaj chuťovo skvelé a neviem, či by im ten rum neublížil, ale samozrejme, každý máme iné chúťky :)))
dorisa
Beci, skúsim aj tvoj recept, šuhajdy vyzerajú prudko jedlé.
klaura
bola som presvedčená, že toho roku šuhajdy nerobím ... ale po prečítaní tvojho receptu moje predsavzatie zruším ... vyzerajú dobre, a sú jednoduché na prípravu ... kk
betty21
Dievčence, myslela som si, že v tomto čase, keď každý robí samé náročné nádhery, si môj recept nikto nevšimne. Som rada, že opak je pravdou. Keď ho vyskúšate, určite neobanujete, šuhjady sú prudko jedlé už keď ich dávate do košíkov a pre mňa vyhrávajú, pretože sú jedoduché a netreba sa s nimi babrať :)
afataga
takze sme sa dcerou dohodli ze ich ideme urobit namiesto guliek, ale si neodpustim aspon hrozienka namocit do rumu :-) kolko ks asi vyjde z jednej davky?
dogagador
v zivote som suhajdy nerobila, lebo tie stuzene tuky ma odradzaju....a nie len od suhajd ! takze ten tvoj prichadza na rad!
emilycus
vypadajú dobre,zaujimavé...už som robila šuhajdy ,ale ukladám recept...díky..
abend
@afataga moja reč, tiež odmietam recepty so stuženým tukom, nepoužívam ho ani na čokoládovú polevu.
anina43
receptík sa mi páči, ukladám do KK, zaujímavý postup, určite budú super
leninuska
Ahoj Betty, tvoje šuhajdy som vyskúšala a chuťovo boli vynikajúce :). Len na jednu vec sa chcem opýtať.., keďže zmes bola riedka a poriadne ani po státí nezhustla, kde som asi urobila chybu? Radšej by som na budúce dala len 0,1 l mlieka, či? ( Zmes som varila, takl ako si odporúčala). Ďakujem :)
betty21
@leninuska , najpodstatnejšie je, aby sirup bol dobre uvarený, hovorí sa tomu aj na niť. Proste, keď miešaš to mlieko s cukrom, musí sa ti robiť cestička. Trvá to dosť dlho. Tá zmes hustne už keď pridávaš všetky ingrediencie. Skúšala som pridať namiesto masla aj heru a vtedy sa mi zdá, že sa neodlupovali od košíka. Mlieka určite nie je veľa.
1x martau
afataga
robila som ich vlani, vyborne boli, dala som aj rum, vrelo doporucujem
jozino
Ja som ich robil, ale mi nestuhli, prečo ?
raluralu
Mohla by som pouzit aj hnedy cukor namiesto bieleho? Skusil to niekto?




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia