Výborné miňonky (šuhajdy)

Výborné miňonky (šuhajdy)
Foto: betty21
betty21Betty21, recept pridal: 16. decembra 2011 16:18Ďalšie jeho recepty

Receptov na šuhajdy som na vareche videla veľa, ale tento ešte nie. Robím ho už dlhé roky a každému chutia. Posúďte aj Vy.

Suroviny

40 - 60 podľa veľkos
porcií
50
minút
príprava
12 - 15
minút
tepelná úprava

Postup prípravy receptu

1

Z mlieka a cukru uvaríme hustý sirup. Varíme na miernom ohni. Keby sme varili kratšie, miňonky by sa dobre neodliepali z papiera.

2

Do uvareného sirupu vmiešame celé maslo a miešame do úplneho roztopenia.

3

Do vzniknutej zmesi pridáme celú čokoládu, umyté hrozienka a pomleté orechy. Všetko rýchlo premiešame.

4

Plníme do košíčkov. Vrch môžeme ozdobiť hrozienkom, orechom, kandizovaným ovocím, alebo malými cukríkmi. Necháme voľne stuhnúť aspoň 10 - 12 hod.



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči... Hlasoval 1 človek (5,0 hviezdičiek)




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • veronika353, 16. decembra 2011 o 18:28
    Zajímavý recept,ukládám :-)))


  • afataga, 16. decembra 2011 o 19:05
    hura konecne suhajdy bez stuzeneho tuku, ten je odporny, ukladam isto urobim, ale isto aj s trochou rumu :-)


  • betty21, 16. decembra 2011 o 19:35
    @afataga najprv ochutnaj a potom pridaj rum, sú naozaj chuťovo skvelé a neviem, či by im ten rum neublížil, ale samozrejme, každý máme iné chúťky :)))


  • dorisa, 16. decembra 2011 o 21:04
    Beci, skúsim aj tvoj recept, šuhajdy vyzerajú prudko jedlé.


  • 3sandra3, 16. decembra 2011 o 21:16
    uhm,, aj mne sa páčia


  • klaura, 16. decembra 2011 o 22:18
    bola som presvedčená, že toho roku šuhajdy nerobím ... ale po prečítaní tvojho receptu moje predsavzatie zruším ... vyzerajú dobre, a sú jednoduché na prípravu ... kk


  • betty21, 17. decembra 2011 o 05:40
    Dievčence, myslela som si, že v tomto čase, keď každý robí samé náročné nádhery, si môj recept nikto nevšimne. Som rada, že opak je pravdou. Keď ho vyskúšate, určite neobanujete, šuhjady sú prudko jedlé už keď ich dávate do košíkov a pre mňa vyhrávajú, pretože sú jedoduché a netreba sa s nimi babrať :)


  • babicka, 17. decembra 2011 o 14:38
    Tento recept ma láka!Ukladám do KK.Díky!


  • afataga, 17. decembra 2011 o 16:13
    takze sme sa dcerou dohodli ze ich ideme urobit namiesto guliek, ale si neodpustim aspon hrozienka namocit do rumu :-) kolko ks asi vyjde z jednej davky?


  • dogagador, 17. decembra 2011 o 16:32
    v zivote som suhajdy nerobila, lebo tie stuzene tuky ma odradzaju....a nie len od suhajd ! takze ten tvoj prichadza na rad!


  • emilycus, 17. decembra 2011 o 17:05
    vypadajú dobre,zaujimavé...už som robila šuhajdy ,ale ukladám recept...díky..


  • abend, 17. decembra 2011 o 18:44
    @afataga moja reč, tiež odmietam recepty so stuženým tukom, nepoužívam ho ani na čokoládovú polevu.


  • anina43, 18. decembra 2011 o 15:24
    receptík sa mi páči, ukladám do KK, zaujímavý postup, určite budú super


  • orchidea, 18. decembra 2011 o 17:11
    Páči sa mi recept, určite ho aj urobím.


  • cica2, 21. decembra 2011 o 20:59
    aj tieto sa mi páčia....kk:-)


  • leninuska, 9. januára 2012 o 22:07
    Ahoj Betty, tvoje šuhajdy som vyskúšala a chuťovo boli vynikajúce :). Len na jednu vec sa chcem opýtať.., keďže zmes bola riedka a poriadne ani po státí nezhustla, kde som asi urobila chybu? Radšej by som na budúce dala len 0,1 l mlieka, či? ( Zmes som varila, takl ako si odporúčala). Ďakujem :)


  • betty21, 10. januára 2012 o 08:47
    @leninuska , najpodstatnejšie je, aby sirup bol dobre uvarený, hovorí sa tomu aj na niť. Proste, keď miešaš to mlieko s cukrom, musí sa ti robiť cestička. Trvá to dosť dlho. Tá zmes hustne už keď pridávaš všetky ingrediencie. Skúšala som pridať namiesto masla aj heru a vtedy sa mi zdá, že sa neodlupovali od košíka. Mlieka určite nie je veľa.


  • afataga, 16. decembra 2012 o 10:11
    robila som ich vlani, vyborne boli, dala som aj rum, vrelo doporucujem


  • betty21, 16. decembra 2012 o 10:32
    som rada, že ti chutili :)


  • vanilka26, 21. decembra 2012 o 11:27
    Prosim, pri bode 1. nie je napisane, kolko treba varit,,,


  • betty21, 21. decembra 2012 o 11:54
    Cukor s mliekom treba uvariť na niť, okolo 15 - 20 min.


  • jozino, 25. decembra 2012 o 06:06
    Ja som ich robil, ale mi nestuhli, prečo ?


  • betty21, 25. decembra 2012 o 06:38
    Je potrebné uvariť mlieko s cukrom na niť.


  • raluralu, 19. decembra 2013 o 23:17
    Mohla by som pouzit aj hnedy cukor namiesto bieleho? Skusil to niekto?



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Recept je v kategóriach:

Magazín

Tlučková vám dá posledný diktát. Na konci vás čaká prekvapenie
- Inzercia -
Naposledy v tomto roku sa môžete vrátiť do virtuálnej triedy, ktorej vládne Zuzana Tlučková. Prísna pedagogička aj v posledných predvianočných dňoch rozčúlená opravuje diktáty.

Čo sme jedli pre 25 rokmi
Pred nedávnom sme si pripomenuli 25. výročie Nežnej revolúcie. Tá priviala zmenu nielen do politiky, ale do každého aspektu nášho života, gastronómiu nevynímajúc.

Jablkový bioperník
Opäť sa začala teplá zima. Príroda trpí a ľudia v poltopánkach sa túlajú lesnými cestičkami.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 52/2014: Silvestrovské menu Silvestrovské menu
Časopis Varecha v sobotu 27. decembra v denníku Pravda.


TOPlist