Vtáčiky podľa cvekruše

janbrna - bez fotkyjanbrna, 14. júna 2011

Rychlé a chutné jedlo pre celú rodinu

4
porcie
30 minút
príprava
90 minút
na 200 °C

Suroviny

1 kg alebo kuracie
2 ks
4 ks
2 ks
250 ml
4 lžíce
1 ks kocka
1 ks
špetka
špetka




Postup

  1. 1

    Maso (bravčové stehno alebo kurčací prsíčka) rozrežeme tak, aby nám vznikil velký plátok do ktorého zabalíme potrebné ingredience. Narezané maso rozklepeme, osolíme a opepríme. Na plát masa dáme párek, uhorek a míchaná vajíčka. Zabalíme a svážeme buď špagátkem anebo zpíchneme špejlí. Hotového ptáčika takto obalíme v mleté paprice a položíme na pekáč. Až máme hotové všecky kusky, tak podlejem vodu a dáme cca hodinu do trouby na cca 200 stupňu.

  2. 2

    Pak jak máme ptáčiky upečené, tak je vytáhneme z pekáče. Šťávu slijeme do hrnce, pridáme vody podle toho kolik budeme chtít udělat omáčky. K tomu dáme kocku masoxu a privedeme k varu. Až nám máčka vre, tak pridáme smotanu s rozšlehanú hrubú múkú a znovu privedeme máčku k varu. Podle potreby dosolíme. Hotovo. Ako prílohu k ptáčikom podáváme knedlík.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia