Volské oko inak, alebo so srdiečkami nie iba na Valentína

sracz - fotkasracz, 2. marca 2011
Volské oko inak, alebo so srdiečkami nie iba na Valentína
Foto: sracz

Valentín sa oslavuje, aspoň tu za oceánom, s veľkou pompou. Najviac si prídu na svoje obchodníci s tovarom všetkého druhu. Ale inak, cez rok, Zobraziť celý popisValentín sa oslavuje, aspoň tu za oceánom, s veľkou pompou. Najviac si prídu na svoje obchodníci s tovarom všetkého druhu. Ale inak, cez rok, - cicho – ani muk – ani mäkké fň! A pritom dômyselné uvarenie a hlavne prestieranie, v duchu tajomstiev, krás a nehy lásky, nám poskytuje možnosti, šance a radosť z darovania i byť obdarovaným, 365 dní i nocí v roku. Naviac odprosenie, obdarovanie, prosba, obdiv, úcta, alebo iba tak, lebo ten druhý existuje vedľa nás, je vždy krajšie a je nafurt a prevždy!

2
porcie
45´ minút
príprava

Suroviny

Všetko podľa potreby:
 krajce
 čerstvé
 čerstvé
 čerstvé
 čerstvé
 čerstvé výber
 rapíky
 čerstvá




Postup

  1. 1

    z tvrdeného papiera (kartónu či papundekľa) som vystrihol srdiečko, ktorého veľkosť som prispôsobil šírke krajca chleba; nakrájal som jednotlivé krajce a ostrým nožom som kopíroval okraj srdiečka a zároveň ho, vykrojil; tak som si pripravil aj ďalšie.

    Volské oko inak, alebo so srdiečkami nie iba na Valentína  - obrázok 1
  2. 2

    opiekol som ich v toastovači,

    Volské oko inak, alebo so srdiečkami nie iba na Valentína  - obrázok 2
  3. 3

    pekne do „zlatohneda”.

    Volské oko inak, alebo so srdiečkami nie iba na Valentína  - obrázok 3
  4. 4

    krajec chleba so srdiečkovým otvorom som uložil na panvicu vymastenú troškou olivového oleja a masla a do chlebíka rozbil čerstvé vajíčko a upiekol klasické volské oko, ktoré som na záver jemne osolil.

    Volské oko inak, alebo so srdiečkami nie iba na Valentína  - obrázok 4
  5. 5

    jednotlivé „srdiečkové” hrianky som ešte za tepla pokryl plátkami čerstvého masla,

    Volské oko inak, alebo so srdiečkami nie iba na Valentína  - obrázok 5
  6. 6

    „papundekľový muster” (kartónový tvar_vzor) som použil aj na vykrojenie srdiečok z plátkov pražskej šunky a

    Volské oko inak, alebo so srdiečkami nie iba na Valentína  - obrázok 6
  7. 7

    na jednu hrianku uložil „srdiečkové volské oko”, na druhé „srdiečka” pražskej šunky a plátok čerstvej paradajky, taktiež v tvare srdiečka a dozdobil strúhaným tvrdým syrom (tentoraz som náhodou mal zmes rôznych druhov a farieb).

    Volské oko inak, alebo so srdiečkami nie iba na Valentína  - obrázok 7
  8. 8

    svojho času som uverejnil svoj rcp na „Krupicovú buďu pre Čvorgľov” a naša priateľka na Vareche, milá a šikovná Ivosenka, uverejnila svoj rcp na „Volské oko na sladko”, tak som ho pripravil aj ja – velikánske ĎAKUJEM kamoška, zlatá si! Tak a takto to vyzeralo na dezertnom tanieriku:

    Volské oko inak, alebo so srdiečkami nie iba na Valentína  - obrázok 8
  9. 9

    svojej polovičke som pripravil aj pre kolegyne do práce, nech puknú od závisti a nech majú čo vyčítať a vyhadzovať svojim manželom na oči (bars rad še robim pozorni a šikovni = ta co še zabijem kec som dobri!? Ta ňe!). To sa teraz vo mne zobudil škorpión!

    Volské oko inak, alebo so srdiečkami nie iba na Valentína  - obrázok 9
  10. 10

    moje krajšie JA potrebuje aj tzv. „balanc”, tak dnes som jej naservíroval mäsovú nátierku takto (rcp čoskoro uverejním – sľubujem na svoju hriešnu dušu); niektorá z „Varešiek” v jeseni chcela vedieť, čo so zvyšným (he-he) mäsom z polievky a ja si za Božička neviem spomenúť ktorá. Ale možnosť je aj táto:

    Volské oko inak, alebo so srdiečkami nie iba na Valentína  - obrázok 10
  11. 11

    no a aby stôl bol kompletne vybavený, tak som jej ovocie predložil takto:

    Volské oko inak, alebo so srdiečkami nie iba na Valentína  - obrázok 11

Diskusia k receptu

1kuchar
A Tvoja žena rúbe drevo a robí ostatnú chlapskú robotu za Teba, že škorpion?
marianne69
.....vyzera to absolutne naaadherne:-))))strasne sa mi paci,ze Ty nepotrebujes ziadne formicky a milion naradi k tomu staci karton a noznice a vysledok?ocarujuci...tak sa mi zda,ze mame obaja narodeniny v rovnaky den:-)....
marikasu
@Sracz prečítala som názov receptu a hneď som vedela, že je to tvoja práca, ale musím uznať, že veľmi nápaditá a tvorivá :))
bejaja
krásne, určite by ma to veľmi potešilo, keby sa to aj mne takto naservírovalo :)))
lucccka
Toto je nádhera. A ten úvod o tom Valentíne úplná pravda.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia