Foto: kimlo
Kto by ho nepoznal... hlavný artikel všetkých bufetov a lahôdok... jedlo študentských prestávok, robotníckych desiat, či ponuka každej studenej kuchyne... receptov je veľa aj Zobraziť celý popisKto by ho nepoznal... hlavný artikel všetkých bufetov a lahôdok... jedlo študentských prestávok, robotníckych desiat, či ponuka každej studenej kuchyne... receptov je veľa aj tu na Vareche, ja mám však už roky jeden osvedčený, a naozaj veľmi chutný.
porcií
príprava
Suroviny
500 g |
|
250 g alebo šunková saláma |
|
3 ks |
|
50 g |
|
5 g |
|
1/2 štamprlíka |
|
1 KL |
|
2 PL |
|
1 KL |
|
1/2 KL |
|
trocha |
|
240 g |
|
Postup
-
1
Zemiaky uvaríme v šupke, necháme vychladnúť a pretlačíme na hranolčeky. Šunku nakrájame na rezance, pridáme k zemiakom, pridáme hrášok, nakrájané uhorky, okoreníme, osolíme, prídáme horčicu a zamiešame.
-
2
Pridáme majonézu, v troche nálevu z uhoriek rozmiešame cukor, ocot a worchester, nalejeme do šalátu a všetko dobre zamiešame. Dáme odstáť do chladničky aspoň na pár hodín...
-
3
Výsledok stojí za to. Použijeme ako bežný vlašák na konzum s čerstvými rožkami...
-
4
...alebo ako úhľadne upravené pohostenie na príležitostnú oslavu..
veru tak znela moja objednávka keď sme sa s kamoškou zakecali v dlhočiznej rade v bratislavskom Tempe a predavačka ma prekvapila otázkou "prosíííím ...."
Na stojáka sme jedli šaláty v Tempe alebo v Perle, v hocijakej Rybe, prípadne v Mliečnom bare na korze ako študenti v Bratislave. A bol veľký výber: treska, vajíčkový, vlašský, bulharský, syrový, papuľový, ščiplavý feferónový, rybací, francúzsky...... ruské vajcia, henry vajce, šunka v aspiku. Ďakujem a ukladááám !!!!
Ja som robila z polovičnej dávky a vyšli tak 3 porcie, takže 10 porcií je tiež prehnané číslo.
hafjentak.blog.cz/1112/silvestrovsky-original-vlassky-sal...
www.facebook.com/BabicinyReceptyNaDobroty/posts/17153634...
tresku robievam ale doteraz ma nenapadlo spraviť doma vlašák. vyskúšam, zvedavosť nepustí.
Tie receptury sa menili,ja si pamätám,že pôvodne to bolo hovädzie mäso a len teraz som sa dočítala:...zařazeno 8 receptur výrobků (salátů),jejichž účelem je zpracování surovin,kterých je čas od času nadbytek,nebo jde o národohospodářský zájem...
Tak sa nám normy menili :)
Ďakujem za pochvalu, teší ma že Vám chutilo. :-)
Teší má že si vyskúšala a hlavne že chutilo :-)