Višňový liker-griotka.fotorecept

ancicka - fotkaancicka, 2. júla 2012
Višňový liker-griotka.(fotorecept)
Foto: ancicka

Naložila som do fľaše z našej prvej úrody.Je to mladá višnička,tak sme s nej naoberali iba niečo cez kilo višní,ale aj tak som tomu Zobraziť celý popisNaložila som do fľaše z našej prvej úrody.Je to mladá višnička,tak sme s nej naoberali iba niečo cez kilo višní,ale aj tak som tomu rada.Z prvej úrody urobím liker.Možno že na budúci rok urodí viac.Zatiaľ pridám iba naloženie a postupne priložím aj celý postup ich spracovania.

Suroviny

1/2 l
1/2 l
1/2-3/4 kg podľa chutí
1/2
5 ks
kúsok




Postup

  1. 1

    Višne si umyjeme ,

    Višňový liker-griotka.(fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    a nasypeme do večšej fľaše.Nasypeme cukor a pridáme klinčeky,asi 1 cm kúsok celej škorice,podľa chutí môžme pridať aj vanilkový cukor.Višne zalejeme alkoholom a uzatvoríme.Necháme na slnečnom mieste aspoň 4-5 týždne.Čím dlhšie stoja,tým lepšie. Raz za týždeň trocha varechou premiešame,aby sa cukor celkom rozpustil.

    Višňový liker-griotka.(fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Potom precedíme cez gázu hotovú griotku..Ja višne nevyhadzujem,ale ich zaváram.Do malých fľaštičiek dám vyšne a 1 štamprlíkom rumu zalejem a zasterilizujem.Taktopoužijem do koláčov,alebo ako boule na dochutenie.

    Višňový liker-griotka.(fotorecept) - obrázok 3

Diskusia k receptu

margaretka28
No tak na našej višni bola prvá úroda asi 20 kusov,ale ked bude viac,toto tiež rada spravím.:-)
lola6
Na Morave zalievali višne starorežnou. Bolo to super, len škoda ,že nemám višne.
hviezdickaz
fiha,tento recept som prehliadla,ja som akurat dnes tiez dorobila griotku,ale z ciernych ribezli ...:)
ebaka
aj ja som prehliadla tento rcp,ja už griotku mám vo flašiach,višní bolo dosť,,,,robím ju tak,ako ty,len rum dolievam po 2-3 týždňoch nie hneď
ckatka
mam technicku otazku - jednu varku visni som sa pokusala spravit presne takto - ale vyzera ze to vykvasilo, bublalo to a ma to tmavu kalnu farbu (ako ribezlove vino) - parkrat ked sme to miesali tak nas to oprskalo pri otvarani pohara.... nie som si celkom ista ci je to pitne,...

poradite mi?

vsetky tie pohare co som mala v pivnici v tme su vynikajuce, akurat tato jedna co bola na slnku je divna nejaka..
ckatka
@Ancicka - prosim ak si najdete spravu, skuste mi odpovedat na otazku vyssie, dakujem
ancicka
tak to som prekvapená.Ked tam nebola voda a iba čistý alkohol,tak by to nemalo kvasiť.Ja som aj t.r robila tri fľaše trilitrové a akurát včera som to scedila a bolo všetko v poriadku.T.r som mala malo rumu,tak som to dalo napoly s vodkov.Fakt neviem čo sa mohlo stať.
ivan14
Lola6, višní je spousta, ale starorežnou jsem neviděl ani nepamatuju...
ivan14
Jo, ještě dodatek, ty zcezené višně není vůbec třeba sterilizovat, vydržely mi v chladnější místnosti rok bez sterilizace. A bublanina z nich je skvělá.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia