Višňová bublanina fotorecept

gordonko - fotkagordonko, 5. júla 2015
Višňová bublanina (fotorecept)
Foto: gordonko

je čas višní a tak som sa ,,zlutoval,, nad opusteným stromom ktorý nemá Zobraziť celý popisje čas višní a tak som sa ,,zlutoval,, nad opusteným stromom ktorý nemá kto pooberať

20 - 45 minút
príprava
30 minút
na 200 °C

Suroviny

6 ks
300 g mletý
300 g
1 dl
1 dl
1 bal.
1 bal.
1-2 kg vykôstkované
Orechová posýpka:
 mleté




Postup

  1. 1

    potrebné suroviny

    Višňová bublanina (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    žĺtka vymiešame s cukrom....dával som morčacie vajíčka tak som ich dal iba 5

    Višňová bublanina (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    hustotu si upravíme troškou vody - nemusí byť ani 1dc

    Višňová bublanina (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    pridáme 1dcl oleja ....z ,,odmerky,,

    Višňová bublanina (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    prisypeme vanilínový cukor

    Višňová bublanina (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    300g polohrubej múky si premiešame s jedný práškom do pečiva

    Višňová bublanina (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    premiešame si cesto...bude také hustejšie

    Višňová bublanina (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    pridáme sneh z bielkou a tým trochu cesto zriedime - zľahka premiešať

    Višňová bublanina (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    cesto vylejeme do vymasteného hrubou múkou vysypaného pekáča a povrchu porozdeľujeme višne a dáme piecť na 200 °C na 30 minút

    Višňová bublanina (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    upečené posypeme orechovou posýpkou

    Višňová bublanina (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    dobrú chuť

    Višňová bublanina (fotorecept) - obrázok 11

Diskusia k receptu

mezi
Hm, toto musí byť mastná, ťažká a tuhá bublanina, navyše polohrubá múka - takže ešte aj drobivá. Na druhý deň, ani nie po 24 hodinách rapídne cesto musí strácať na kvalite, krehkosti. Ja by som vodu vymenil za mlieko, polohrubú múku za hladkú, tekutý tuk za pevný, bez posýpky.
terakota
Gordonko- som na tvojej strane. Hladká múka v žiadnom prípade, skôr hrubá a moja mamka niekedy dávala aj jemnú detskú krupicu a päť lyžíc vody, kravské čerstvé maslo sa nedá ničím nahradiť, no a taká dobre nadýchaná bublaninu s chrupkavým spodkom a okrajmi, tá ozaj nevydržala nikdy do druhého dňa.
waocipa
nahovorím manžela aby aj on sa zľutoval nad našim stromom myslím že už je čas aby aj on sa podelil z višňami a tak bude bublanina-recept si ukladám a 5* ti dávam
mata3636
mastná z 1dl oleja? určite nie. ťažká a mazľavá bude skôr z tej hladkej múky, do bublaniny rozhodne polohrubá. ja by som len ubrala teplotu, 200° sa mi zdá veľa, ja takéto cestá pečiem na 170-180°. pri vysokej teplote piškóta skoro vyskočí a potom, keď sa vyberie z rúry, tak klesne. to je aspoň moja skúsenosť
aroooo
ani ja som bublaninu tento rok ešte nepiekla, vyskúšam teda túto, len orechovú posýpku som ešte nerobila, iba s drobenkou, ale ju ňou posypem pred pečením, orechy by mali tým byť voňavejšie-chrumkavejšie....
medulienka122
@Gordonko , vidno, že máš dobré srdce, keď si sa zľutoval nad višňou :-), aj ja by som ju piekla radšej z polohrubej múky, olej môže byť, aj keď ja som zatiaľ používala len maslo.
gordonko
@aroooo .... priznávam sa , orechovú drobenku som zabudol dať na koláč a dať piecť ...... ale aj tak sa tam dostala.. len až po upečení ...no a čo aj tak to chutilo skvelo
gordonko
@mata3636 prezradím Ti jedno tajomstvo ... používam morčacie vajíčka , neviem prečo ale od nich cesto pekne vyskočí - sú lepšie ako slepačie ................... ale nikomu to nehovor ... vdaka za komentar




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia