Vichyssoise - francúzska studená zemiaková polievka
Jakub Reimitz
šéfkuchár reštaurácie Malecón a Tapas Baru v Bratislave, 8. júla 2010
šéfkuchár reštaurácie Malecón a Tapas Baru v Bratislave, 8. júla 2010
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
Postup
-
1
Na olivovom oleji orestujeme nakrájanú koreňovú zeleninu, cibuľu, cibuľku a nakoniec zemiaky. Zeleninu zalejeme vývarom a varíme do mäkka. Potom pridáme smotanu a ešte varíme asi 10 minút. Nakoniec všetko dôkladne rozmixujeme.
- 2
Pri mixovaní do polievky pomaly prilievame olivový olej. Polievku podávame studenú so šalátovou uhorkou nakrájanou na jemné rezance (julienne), créme fraîche a prípadne pažítkovým kaviárom.
- 3
Náš tip: Túto polievku môžeme podávať aj teplú.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu