Vianočný cheesecake

sandriw - fotkasandriw, 24. decembra 2014
Vianočný cheesecake
Foto: sandriw

Tematicky dokonalý vianočný dezertík. Tento super štýlový koláčik som objavila na internete. Recept som si mierne upravila, no výsledok vyšiel nad moje očakávania :) Zobraziť celý popisTematicky dokonalý vianočný dezertík. Tento super štýlový koláčik som objavila na internete. Recept som si mierne upravila, no výsledok vyšiel nad moje očakávania :) Pridávam možno trošku neskoro, no dokončila som ho len dnes, aby bol čerstvučký... Viac na: https://www.facebook.com/whiskitmixit

20
porcií
40 minút
na 160 °C

Suroviny

35 ks
1,5 PL
600 g
200 g
2 ks
1/4 šálky
1 balíček
1/3 šálky
200 g




Postup

  1. 1

    V mixéri si nadrobno rozomelieme celé sušienky (aj s plnkou). V mikrovlnke si rozpustíme maslo, pridáme k sušienkam a vypracujeme. Zmes poriadne natlačíme na dno plechu s rozmermi cca 20x30 cm. Môžeme si pomôcť plochým spodkom pohára.

  2. 2

    Vo veľkej miske si mixérom vymiešame smotanový syr, kyslú smotanu a cukor. Pridáme vajcia a poriadne premiešame. Do menšej misky si nasypeme polámanú čokoládu a prilejeme šľahačku. V mikrovlnke si na nižšom stupni pomaly čokoládu rozpustíme. Priebežne premiešavame. Tekutú čokoládu primiešame do syrovej zmesi a nalejeme na sušienkový podklad.

  3. 3

    Pečieme vo vodnom kúpeli na 160 °C cca 40 minút (či je dostatočné prepečené zistíme pomocou špajdle), potom rúru vypneme a necháme ešte 15 minút dôjsť. Vyberieme a necháme pri izbovej teplote vychladnúť. Vložíme do chladničky poriadne stuhnúť na minimálne 6 hodín.

  4. 4

    Keď je koláč dostatočne tuhý, nakrájame ho na štvorce. Šľahačku (min. 33%-nú, ja som v Bille našla 40%-nú) si vyšľaháme do tuha (ak chceme, tak môžeme v polke šľahania pridať trocha práškového cukru). Jahodám odrežeme spodky, aby mali kužeľový tvar. Na štvorec koláča zdobiacim vreckom nastriekame šľahačku, do stredu jemne vtlačíme jahodu a na šičku dáme ešte trocha šľahačky čím vytvoríme tvar mikulášskej čiapky.

Diskusia k receptu

aleana
Tak toto je nádhera :-) autor tohoto diela by mal dostať nejakú cenu :-)
elixir
Krásnu čiapočku majú, aj by som si dala :)
tinca
exkluzívne práve na toto obdobie:)
sandriw
Na nete nájde človek milión nápadov, ako si vyzdobiť koláčiky, no keď som objavila tieto jahodové čiapočky, tak to som musela spraviť :D A to som si myslela, že okrem každoročných kokosových guliek a kúpeného medovníka na Vianoce už nič iné mať nebudeme :D




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia