K Vianociam neodmysliteľne patria vianočné oplátky . Podla tohto receptu sme ich piekli s manželom po prvý krát minulý rok a keďže boli vynikajúcej Zobraziť celý popisK Vianociam neodmysliteľne patria vianočné oplátky . Podla tohto receptu sme ich piekli s manželom po prvý krát minulý rok a keďže boli vynikajúcej chuti a piekli sa dobre, prikladám recept, podľa ktorého si môžete oplátky upiecť aj Vy.
porcií
Suroviny
1 liter, trvanlivé |
|
O,5 kg |
|
20 dg |
|
2 ks |
|
1 ks |
|
4 lyžice, rozpustené |
|
na špic noža |
|
na špic noža |
|
na špic noža |
|
Postup
-
1
Preosiatu múku nasypeme do vhodnej nádoby, pridáme soľ, vanil. cukor, vlažné mlieko s rozhabarkovanýi žltkami, cukor a rozpustené maslo, pridáme aníz a škoricu, Dobre spolu rozmixujeme a necháme odstáť 2-3 hod. Možno pridať aj trochu zomletého feniklu.Železá rozpálime, pomastime včelím voskom zabaleným do gázy, ak treba pretrieme ešte pap. servitkou, aby bolo len veľmi jemne namastené. Na rozpálenú platňu lievame za lyžicu cesta do stredu formy, alebo 3 pásiky a stlačíme, kým sa oplátka upečie.
Diskusia k receptu