Foto: evusik
Viem, že na Vareche je veľa prekrásnych vianočiek, veľkých, bohato zdobených.... aj ja som donedávna také pekávala .... teraz ale prikladám tip pre tých, Zobraziť celý popisViem, že na Vareche je veľa prekrásnych vianočiek, veľkých, bohato zdobených.... aj ja som donedávna také pekávala .... teraz ale prikladám tip pre tých, ktorý vianočku milujú, ale stačí im niečo menšie, pretože sú napríklad iba dvaja tak ako ja s tým mojim :-)
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Z trocha vlažného mlieka, cukru a droždia si pripravíme kvások. Ja som dala trochu menej ako pol kocky. Hrozienka namočíme do horúcej vody tak na 5 minút, potom prepláchneme a osušíme. Všetky ingrediencie si pripravíme aby sa nám zohriali na izbovú teplotu a keď nám vzíde kvások, zamiesime cesto. Necháme nakysnúť.
-
2
Vykysnuté cesto premiesime a rozdelíme na 6 bochníčkov. Ja ich vážim, pretože pôjdu do formy, tak nech sú všetky rovnaké...
-
3
Každý bochník rozšúľame a rôzne stáčame, alebo šúľok pokrájame a vkladáme tesne vedľa seba.... necháme ešte podkysnúť, potrieme žĺtkom...
-
4
a dáme piecť na 180°C asi na 20-25 minút, vyskúšame špajdlou či sa cesto nelepí.
-
5
Po vybratí z rúry necháme ešte aspoň 10 minút vo forme, potom vyklopíme...
-
6
a môžeme si dať trebárs s kakavkom na večeru a popri tom pozerať čo je nové na Vareche :-)
že musím použít bezlepkovou mouku. Tvůj recept si ukládám do KK.