Veterníky

Autor receptu: olinecka

Dnes som sa rozhodla upiecť veterníky.

30 ks
porcií
60 minút
príprava
20-25 minút
na 200 °C

Suroviny

Postup

  1. Do vody dáme maslo, štipku soli a povaríme. Potom pridáme múku a na miernom ohni vmiešame múku a vymiešame na hladké cesto. Potom po vajíčku vmiešame do trocha prechladnutej masy na hladké cesto.
  2. Takto pripravenú zmes dáme do zdobiaceho cukrárskeho vrecka a nastriekame na pomastený plech asi 5-6cm veterníky. Pečieme na 200 stupňov 20-25 minút do zlatista.
  3. Plnku uvaríme z mlieka a pudingoveho prášku, do ktorého zamiešame žĺtky, maslo a sneh z bielkov necháme vychladnúť a potom plníme prekrojené veterníky a na vrch nastriekame vyšľahanú šľahačku. Takto si upečieme výborné veterníky. Naplnené si posypeme práškovým cukrom.