Veselá pizza

Autor receptu: podravka

Komerčný recept<br /> Potešte svojich hostí pizzou pripravenou so špeciálnou omáčkou zo šťavnatých paradajok dozretých na horúcom stredomorskom slnku a z malých kúskov slaniny.

6
porcií
50 minút
príprava
15 minút
na 200 °C

Suroviny

Postup

  1. Múku, droždie, cukor, olivový olej zmiešame a pridaním vody vymiesime hladké cesto.
  2. Cesto prikryjeme a na teplom mieste necháme kysnúť cca 20 minút alebo dokým nezdvojnásobí svoj objem.
  3. Vykysnuté cesto vyvaľkáme na tenko a dáme ho na vymastený plech (s premierom 32 cm), ak sa nám nezmestí, môžeme urobiť dve menšie pizze.
  4. Cesto potrieme pasírovanými paradajkami, na ne naukladáme na malé kúsky nakrájanú slaninu a červenú papriku, na plátky nakrájanú mozzarelu, posypeme kukuricou a pečieme v predhriatej rúre na 200 °C cca 15 minút.
  5. Upečenú pizzu necháme postáť cca 5 minút, posypeme nakrájanou bazalkou a rukolou, nakrájame na trojuholníky a podávame teplé.