Veselá pizza
Autor receptu: podravka
Komerčný recept<br />
Potešte svojich hostí pizzou pripravenou so špeciálnou omáčkou zo šťavnatých paradajok dozretých na horúcom
stredomorskom slnku a z malých kúskov slaniny.
6 porcií |
50 minút príprava |
15 minút na 200 °C |
Postup
- Múku, droždie, cukor, olivový olej zmiešame a pridaním vody vymiesime hladké cesto.
- Cesto prikryjeme a na teplom mieste necháme kysnúť cca 20 minút alebo dokým nezdvojnásobí svoj objem.
- Vykysnuté cesto vyvaľkáme na tenko a dáme ho na vymastený plech (s premierom 32 cm), ak sa nám nezmestí, môžeme urobiť dve menšie pizze.
- Cesto potrieme pasírovanými paradajkami, na ne naukladáme na malé kúsky nakrájanú slaninu a červenú papriku, na plátky nakrájanú mozzarelu, posypeme kukuricou a pečieme v predhriatej rúre na 200 °C cca 15 minút.
- Upečenú pizzu necháme postáť cca 5 minút, posypeme nakrájanou bazalkou a rukolou, nakrájame na trojuholníky a podávame teplé.