Veselá huspenina (foforecept)
Autor receptu: rennatte
Klasickú huspeninu som troška rozveselila.
20 porcií |
60 minút príprava |
180 minút tepelná úprava |
Postup
- pripravíme si koleno, kosti, do kolena spravíme nožom zárezy až ku kosti
- preseknuté paprčky, kože
- všetko vložíme do veľkého hrnca a zalejeme vodou zarovno mäsa a dáme variť
- keď začne voda vrieť pozberáme penu a pokračujeme vo varení, odteraz rátame čas
- po hodine varenia pridáme zeleninu, a korenie ktoré sme si vložili do sitka na čaj, aby sa nám lepšie vyberali koreniny a nezavadzali pri oberaní mäsa, osolíme
- po ďalšej hodine varenia vyberieme cibuľu a mrkvu, skúsime či ide mäso od kosti a dovaríme ešte pol hodinu až hodinu
- koleno a kosti vyberieme a necháme ochladnúť, mäso oberieme
- vývar s kožami precedíme cez sitko
- čistá riedka huspenina
- mäsko, prípadne aj kože nakrájame na kúsky a zalejeme huspeninou
- najprv zalejeme mäsko, necháme stuhnúť, mrkvu z vývaru a čerstvú cibuľu použijeme na ozdobu a znova zalejeme huspeninou
- použijeme aj bylinky, mleté čierne korenie a mletú červenú papriku,,,,,, prejavíme svoju kreativitu :-))