Veselá huspenina (foforecept)

Autor receptu: rennatte

Klasickú huspeninu som troška rozveselila.

20
porcií
60 minút
príprava
180 minút
tepelná úprava

Postup

  1. pripravíme si koleno, kosti, do kolena spravíme nožom zárezy až ku kosti
  2. preseknuté paprčky, kože
  3. všetko vložíme do veľkého hrnca a zalejeme vodou zarovno mäsa a dáme variť
  4. keď začne voda vrieť pozberáme penu a pokračujeme vo varení, odteraz rátame čas
  5. po hodine varenia pridáme zeleninu, a korenie ktoré sme si vložili do sitka na čaj, aby sa nám lepšie vyberali koreniny a nezavadzali pri oberaní mäsa, osolíme
  6. po ďalšej hodine varenia vyberieme cibuľu a mrkvu, skúsime či ide mäso od kosti a dovaríme ešte pol hodinu až hodinu
  7. koleno a kosti vyberieme a necháme ochladnúť, mäso oberieme
  8. vývar s kožami precedíme cez sitko
  9. čistá riedka huspenina
  10. mäsko, prípadne aj kože nakrájame na kúsky a zalejeme huspeninou
  11. najprv zalejeme mäsko, necháme stuhnúť, mrkvu z vývaru a čerstvú cibuľu použijeme na ozdobu a znova zalejeme huspeninou
  12. použijeme aj bylinky, mleté čierne korenie a mletú červenú papriku,,,,,, prejavíme svoju kreativitu :-))