Foto: tornadolue
Toto jedlo pripravujem často, pretože často nemám na varenie dosť času a tak len v obchode nahádžem do košíka nejakú zeleninu a doma ju Zobraziť celý popisToto jedlo pripravujem často, pretože často nemám na varenie dosť času a tak len v obchode nahádžem do košíka nejakú zeleninu a doma ju zas nahádžem do woku.
porcií
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Tofu nakrájame na kocky, pokvapkáme sójovou omáčkou a poprášime zemiakovým škrobom, ktorý sme zmiešali s kari korením. Odložíme bokom.
-
2
Všetku zeleninu si nakrájame. Tvar kúskov je na vás, ale mali by byť čo najmenšie, aby ste ich pripravili čo najrýchlejšie.
-
3
Vo woku rozpálime olej. Nech ho nie je príliš veľa, aby jedlo nebolo veľmi mastné. Na oleji krátko opečieme kocky tofu, vyberieme ich a odložíme.
-
4
Postupne pridávame zeleninu a stále miešame. Začneme cibuľou a cesnakom, po chvíli pridáme mrkvu a papriku.
-
5
Po pár minútach pridáme zvyšnú zeleninu, čiže cuketu, pór, hrášok a kapustu a začne to byť krásne farebné.
-
6
Tofu vrátime do woku. Do sójovej omáčky, pretlačíme 2 strúčiky cesnaku, dáme do nej štipku čili a soli (ak máte nejakú extrémne slanú, už by som soľ nepridávala) a zalejeme ňou zeleninu.
-
7
Nakoniec zahustíme trochou zemiakového škrobu rozmiešaného vo vode a odstavíme.
-
8
Pozn. pod čiarou: Zeleninu nedusíme pod pokrievkou, aby ostala pekne chrumkavá. A možno sa niekomu bude zdať čas prípravy dlhý, ale ja naozaj neviem rýchlejšie čistiť a krájať zeleninu bez ujmy na zdraví :)
ak by sa to náhodou nezobrazilo dobre, tá pokrievka je z nejakého ľahkého kovu s drevenou úchytkou. A ešte je k nemu mriežka, ktorú som ešte ani raz nepoužila, lebo vlastne neviem na čo :)