Foto: janger
Su sice velmi jednoduche, ale velmi chutne. Ak nebudete mat moc casu na varenie, alebo sa vam zachce len nieco jednoduchsie, lahsie, tak toto Zobraziť celý popisSu sice velmi jednoduche, ale velmi chutne. Ak nebudete mat moc casu na varenie, alebo sa vam zachce len nieco jednoduchsie, lahsie, tak toto je idealny recept...Tento recept som mala uz davno vystrihnuty z casopisu. Na trhu sme kupili vonave, chutne mini paradajky, kusok parmezanu a moc viac uz ani nie je treba...
porcie
Postup
-
1
Ja som pouzila mini paradajky, lebo sa mi zdali dobre zrele a byvaju vacsinou aj velmi chutne. Mozete samozrejme pouzit aj iny druh. Paradajky prekrojime, vyberieme z nich semienka. Pokrajame na mensie kusky.
- 2
Pridame k nim pretlaceny cesnak, 4-5 lyzic olivoveho oleja, cerstvu bazalku (listky) potrhane na kusky. Nechame to postat.
- 3
Dame varit vodu (s pridanim soli) na spagety. Spagety uvarime al dente. Vzdy pouzivam kvalitne spagety, ktore sa nerozvaria. Po uvareni ich precedime.
- 4
Nalejeme na ne este trosku olivoveho oleja. Pridame paradajky. Dobre premiesame.
- 5
Dame na tanier, postruhame parmezan. Hned podavame. Dobru chut!
- 6
Ako predjedlo sme si dali cerstvy chlebik, ktory sme si namacali v olivovom oleji, s cerstvo pomletou solou, k tomu olivy. A potom tieto chutne spagety. Porcia, co vidite na obrazku je mensia, ale neskor som si este pridala :-).
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
akú značku špagiet používate? ja mám doma Barillu, ale ešte som nemala česť vyskúšať, domíňam najskôr to čo mám (Panzani):-)
Ináč ja špagety nevyváram , ale ani žiadne talianske cestoviny, opečiem a dusím ako tarhoňu, potom tá vôňa je až podlizujúca pod nosom. Krásne foto :-) určite si ma inšpirovala :-)
pekný pozdrav tam ďaleko aj blízko !!!
Cibuľku som priniesol z Holandska pred piatimi rokmy.Dnes som ho videl prvý krát.Prajem ti všetko dobré
môžeš kľudne oslovovať.Budem rád.Chcel som si premenovať nick
ale,že vraj sa to nedá.Tulipán je venovaný tebe a je prekrásny.Tiež prajem tebe a tvojej rodine len všetko dobré.Som doma Ahoj
Čítala som, že Taliani si odložia trochu vody bokom, v ktorej sa varili špagety. Pridajú ju do scedených špagiet, aby sa viac napili. Alebo to má iný vyznam?
O tej vode....Ako som to ja vzdy pochopila, tak pridava sa ta voda preto, lebo je v nej skrob vyvareny z cestoviny a ten ti potom tu omacku pekne spoji a spoji to aj pekne s cestovinou. Pridam jeden link, ak by niekto mal zaujem si pozriet, je to vlastne taky pokus:
www.seriouseats.com/2014/05/does-pasta-water-really-make-di...
V tomto mojom recepte to pridavanie vody nema vyznam. Len by sa jej spagety este zbytocne napili a boli by moc take mlandrave....
Vďaka za recept! :)