Veľmi diétne kuracie prsia (pri diéte s obmedzením tukov)

lea24 - fotkalea24, 3. mája 2015
Veľmi diétne kuracie prsia (pri diéte s obmedzením tukov)
Foto: lea24

Mám doma maróda po klasickej operácii žlčníka. Jedlá s obmedzením tukov, bez cibule, cesnaku a ostatných osvedčených dochucovadiel je dosť ťažké uvariť tak, aby Zobraziť celý popisMám doma maróda po klasickej operácii žlčníka. Jedlá s obmedzením tukov, bez cibule, cesnaku a ostatných osvedčených dochucovadiel je dosť ťažké uvariť tak, aby boli aj chutné. Dôležité je, aby jedlo pôsobilo lákavo aj pre oči. Vtedy je polovica úspechu zaručená.

1
porcia
15 minút
príprava
6 minút
tepelná úprava

Suroviny

3 malé rezne
3 ks
1 čl




Postup

  1. 1

    Prvé „ozajstné“ jedlo bolo veľmi diétne. Kuracie prsia skoro na ničom. Kuracie prsia umyjeme, jemne naklepeme a na suchej panvici krátko opečieme z oboch strán. Ochutíme minimom soli, nakoniec na teplú panvicu môžeme pridať 1 čl. masla.

  2. 2

    Mladé zemiaky podávame varené, bez tuku s bazalkou. Ako príloha je povolená zelenina (nesmie nadúvať). Zemiaky a zeleninu robím vždy na pare. Používam k tomu nádobu do mikrovlnky.

Diskusia k receptu

micanela
Vsetko je to len o chceni - po takom poriadnom zapale pankreasu a niekolkych dnoch nejedenia je aj sucha ryza lahodkou. Drzim marodovi palce, ked mu tak dietne vyvaras, urcite bude o chvilu fit.
rain333
ja žijem na diéte s obmedzením tuku už 12 rokov a nie je to vždy ľahké....skúste mu urobiť žemľovku alebo guľky s tvarohom a ovocím bez masla....to je moje najobľúbenejšie :-)
motyka
@Lea24 - neviem, čo je manželovi, ale pokiaľ má problémy s pankreasom, alebo žlčníkom - bolesti - tak maslo a smotana je skoro najhoršie, čo mu dávaš. Lepšie je pár kvapiek oleja pri príprave mäsa, ono pustí svoju šťavu a podliať vodou. Dusiť - ale ty to určite vieš. Ale maslo rozhodne nie.
micanela
rain333 zrejme poznas ale ak nie, pozri si knihu Onemocneni slivky brisni - dieta pankreaticka od autorov Kohout, Liskova a Mengerova. Je tam hodne receptov, rozdelenych podla max. povoleneho mnozstva tuku za den a dokonca sa to aj da jest.
pusta1
dá sa variť chutne aj pri tejto diéte, je to však drahé a dosť pracné, záleží na tom, čo je prvotne a viac postihnuté a do akej miery.
držala som prísnu pankreatickú diétu celých 10 rr po operácii žlčníka.všetko bolo varené bez tuku, dusené bez tuku len na vode, veľmi pomáhala príprava jedál v alobale a na pare, tiž iba malé porcie a 5x denne, neskôr aj na kvapke oleja, maslo v množstve 10 g čerstvé pridať až do hotového jedla.
nuž a mäsko len 50 maximálne 80G/na 1 porciu, chudé, biele - kuracie, morčacie, rybacie netučné biele - pstruh, treska, iné, neskôr aj teľacie, červené nie. zelenina len nenadýmavá, najprv len kaše s vodou bez tuku, všetko na malé kúsky pokrájané, zelené vňate posekané, mladý zelený hrášok, mrkvička, koreňová zelenina strúhaná na vode dusená či varená,žiadne mlieko, kyslá smotana, syry a mliečne produkty, až neskôr nízkotučný jogurt, z korenín len majoránka a zelené bylinky v malom množstve, dostatok tekutín, čaje a nebrblavé minerálky, ovocie bez zrniečok bezšupkové, všetko len postupne a prísne individuálne.
rain333
áno, poznám, nie všetky jedlá mi chutili, navyše mám pečeňovú diétu čo je zasa o inom ako pankreatická...za tie roky som sama zistila čo môžem a čo mi chutí ... napr. som sa naučila "vyprážať" v rúre a musím povedať že takmer bez oleja a zvykla si celá rodina....ale keď urobím svoju diétnu žemľovku tak je to pre mňa veľká pochúťka :) lebo byť len na zelenine, ryži a zemiakoch sa síce dá ale sladké mi veľmi chýba a keksíky a krémové koláčiky naozaj nejem....
evanaaa
Tento recept je pre mňa ako stvorený, budem ho o pár dní potrebovať aj ja, prsia sa chystám robiť, lebo okrem nich a rýb ( filé) neviem, čo je ešte diétne, idem na kolonoskopiu, tak čo najmenej tuku a hrubšej vlákniny.
@motyka , asi si nečítala úvod, keď píšeš, že nevieš, čo je manželovi lea24, ona to tam píše.....




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia