Veľmi chutné raňajky, alebo večera... Z tohto množstva budete mať dva kilové bochníky :-)))
na 180 °C
Suroviny
| 500 g |
|
| 500 g |
|
| 400 ml vlažné |
|
| 200 g |
|
| 42 g čerstvé |
|
| z jedného citróna |
|
| 70 g |
|
| 100 g |
|
| 1/2 čajovej lyžičky |
|
| 4 PL |
|
| 1 PL |
|
| 4 PL |
|
| 40 g |
|
| 4 ks |
|
| 4 PL |
|
Postup
-
1
Z vlažného mlieka, trošky cukru a droždia si pripravíme kvások. Do väčšej misy dáme hladkú aj polohrubú múku, kvások, soľ, nastúhanú citrónovú kôru, 3 vajíčka, roztopené maslo, spolu s masťou a 4 PL oleja. Na koniec vmiešame rum, kanndizované ovocie a hrozienka, ktoré sme si pred tým namočili. Vypracujeme cesto, ktoré necháme na teplom mieste kysnúť približne hodinu. Potom cesto rozdelíme na dve časti a každú ešte premiesime, vytvarujeme bochník a položíme na plech vyložený papierom na pečenie. Potrieme rozšľahaným vajíčkom a posypeme mandľovými lupienkami. Takto pripravené bochníky necháme na plechu ešte 30 minút kysnúť.
-
2
Pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 180 stupňov 40 minút. Na začiatku keď nám mazance na vrchu chytia kôrku tak ich prikryjeme alobalom a dopečieme. Po upečení dáme vychladnúť na mriežku.
-
3
Dobrú chuť :-)))









Diskusia k receptu