Foto: janac
...pečený prvý krát v rímskom hrnci, ale chutí vynikajúco...
príprava
na 200 °C
Postup
-
1
Príprava klasického kysnutého cesta, alebo môžete použiť pekárničku /program "Príprava cesta"/ , tak ako já... :-D Počas kysnutia treba namočiť do vody rímsky hrniec.
- 2
Vykysnuté cesto vytvarujeme do bochníka, ktorý vložíme do pripraveného hrnca, kde som na dno vložila papier na pečenie.Zakryjeme vrchnákom a nechám 10 min ešte kysnúť...
- 3
...potom hrniec vložím do studenej elekt. rúry . Rúru zapneme na 200 stup. a pečieme 1 hod. Treba sledovať... My ho máme radi s vanilkovo-maslovým pudingom: 1 l mlieka, 50g masla, 5 pl kryš. cukru, 2 vanilkové pudingy spolu uvaríme na krém. Veľmi dobrý je aj s citronovým pudingom... Dobrú chuť!!!
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
700 g muky /ja by som dala hladku/ je vela na 1 mazanec, staci 300 g.
marienka44, je vidieť, že neviete čo je rímský hrniec...pre upresnenie, rímsky hrniec nesmie ísť do horúcej rúry, lebo by praskol... množstvo múky záleží od veľkosti hrnca. Ten môj má 3,7 l ...pečie sa v ňom aj super chlebík /recept som už videla aj tu, na vareche.../... :-D
niektore recepty z kysnuteho cesta aj ja davam do studenej rury, kto tak robi, vie, ze to nie je peceniu na skodu,
janac,recept sa mi paci, ukladam si do kk, cez vikend upeciem, pekny den :-)
Podla odbornikov ovladajucich technologiu pecenia kys. cesta je proces kysnutia v rure uz pocas pecenia n e p r i r o dz e ný. kysnute cesto ma kysnut na linke prirodzene a po vlozeni do horucej /na 250 °C vyhriatej/ rúry sa má proces kysnutia prave ukoncit. Kvasinky su zivy organizmus, ktory potrebuje na svoju aktivitu kyslik a izbovú teplotu. PO 5 minutach sa znizi teplota rury na prevadzkovu teplotu. Preto som sa ozvala s umyslom pomoct a Ty si ma netaktne urazila. Som z toho velmi vykolajena, lebo som citlivej povahy. Uz nebudem komentovat ziadne recepty, lebo druhe Tvoje pritakavacky sa obuju zase a nie je mi to treba. Mala som ten najlepsi umysel poradit . Trochu respektu by si mala mat aj Ty. :-(
Ked u nas boli hody a prezentovali sa rozne remesla, najlepsi drotar SR mi moj pekyc krasne, ozdobne a zaroven ucelne zadrotoval /aj veko/, takze nemam problem ho davat aj do horucej rury. Drotovanie bolo drahsie ako vyska ceny samotneho pekaca pri kupe!To skryte nepriatelstvo v Tvojich riadkoch voci mne a Tvoj sarkazmus ma ranilo velmi. Aspon som si spravila usudok...