Veľkonočný baranček

Veľkonočný baranček
Foto: frona
fronaFrona, 62 ročná žena, Leopoldov, recept pridala: 10. apríla 2012 10:15Ďalšie jej recepty

Takéhoto barančeka som pekávala mojim deťom na Veľkú noc. Deti sú už veľké a dospelé, tak baranček padol do zabudnutia.... Tento rok som si spomenula, že by som ho mohla upiecť mojim vnukom

Suroviny

10
minút
príprava
25-30
minút
na 160 °C

Postup prípravy receptu

1

Všetky prísady pomiešame metličkami mixérom a vylejeme do formy barančeka vymastenej maslom a vysypanej múkou. Dáme do vyhriatej rúry a pečieme na 160 °C asi 25 min. Oprobujeme špajdlou, či je už upečený a vyberieme z rúry. Chvíľu necháme vychladnúť, vyklopíme z formy. Polejeme hustejšou čokoládovou polevou a prizdobíme vidličkou, aby vyzeral ako strapatý baranček. Oči sú guličky z kostíkov. Deti mali veľkú radosť.

2

Polevu som robila tak, že som rozpustila čokoládu a maslo vo vodnom kúpeli. Ale polevu si každý môže urobiť, ako je zvyknutý.



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči...




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • izabella929, 10. apríla 2012 o 12:58
    keď je čokoládový, tak to je moja parketa.-)))milujem všetko, čo sa iba šuchlo okolo čokolády.-))))krásny baranček.-))


  • orchidea, 10. apríla 2012 o 18:18
    Peknučký baranček, ja som tohto roku nepiekla a veru mi chýbal...:(


  • mamatata2, 10. apríla 2012 o 20:41
    Krásny je...


  • jarunka, 11. apríla 2012 o 02:49
    Dalsi barancek, cokoladovy -peknucky.


  • medovnicek, 11. apríla 2012 o 13:02
    ja mám deti tiež už veľké, ale snažím sa dodržiavať tradíciu a na Veľkú noc ho piecť, musím ho niekedy vyskúšať poliať čokoládou, ako si to urobila ty



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Modranské rakvičky
Nebojte sa, nepôjdeme na kar. „Po rozum“ pôjdeme do kuchyne Aničky Horáčkovej do Sudoměříc.

Červená grilovačka
Grilovanie (vraj) umožňuje šetrnejšiu prípravu potravín ako klasické vyprážanie alebo pečenie.

Šéfkuchár Oldřich Sahajdák: Chceme mať reštauráciu plnú spokojných ľudí
Pražská reštaurácia La Degustation Bohême Bourgeoise, v ktorej je šéfkuchárom a spolumajiteľom Oldřich Sahajdák, získala Michelinovu hviezdu prvý krát v roku 2012 a od tej doby si prestížne ocenenie každý rok obhájila.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 32/2015: Kuracina Kuracina
Časopis Varecha v piatok 7. júla v denníku Pravda.


TOPlist