Veľkonočný baranček

Veľkonočný baranček
Foto: frona
fronaFrona, recept pridal: 10. apríla 2012 10:15Ďalšie jeho recepty

Takéhoto barančeka som pekávala mojim deťom na Veľkú noc. Deti sú už veľké a dospelé, tak baranček padol do zabudnutia.... Tento rok som si spomenula, že by som ho mohla upiecť mojim vnukom

Suroviny

10
minút
príprava
25-30
minút
na 160 °C

Postup prípravy receptu

1

Všetky prísady pomiešame metličkami mixérom a vylejeme do formy barančeka vymastenej maslom a vysypanej múkou. Dáme do vyhriatej rúry a pečieme na 160 °C asi 25 min. Oprobujeme špajdlou, či je už upečený a vyberieme z rúry. Chvíľu necháme vychladnúť, vyklopíme z formy. Polejeme hustejšou čokoládovou polevou a prizdobíme vidličkou, aby vyzeral ako strapatý baranček. Oči sú guličky z kostíkov. Deti mali veľkú radosť.

2

Polevu som robila tak, že som rozpustila čokoládu a maslo vo vodnom kúpeli. Ale polevu si každý môže urobiť, ako je zvyknutý.



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči...




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • izabella929, 10. apríla 2012 o 12:58
    keď je čokoládový, tak to je moja parketa.-)))milujem všetko, čo sa iba šuchlo okolo čokolády.-))))krásny baranček.-))


  • orchidea, 10. apríla 2012 o 18:18
    Peknučký baranček, ja som tohto roku nepiekla a veru mi chýbal...:(


  • mamatata2, 10. apríla 2012 o 20:41
    Krásny je...


  • jarunka, 11. apríla 2012 o 02:49
    Dalsi barancek, cokoladovy -peknucky.


  • medovnicek, 11. apríla 2012 o 13:02
    ja mám deti tiež už veľké, ale snažím sa dodržiavať tradíciu a na Veľkú noc ho piecť, musím ho niekedy vyskúšať poliať čokoládou, ako si to urobila ty



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Jablkový bioperník
Opäť sa začala teplá zima. Príroda trpí a ľudia v poltopánkach sa túlajú lesnými cestičkami.

Šéfkuchár Miroslav Milučký: Ľudia sa radi s jedlom na tanieri hrajú
Ak chcete zažiť gastronomický zážitok v pokojnej atmosfére, zakúsiť noblesu a genius loci starej Bratislavy, určite navštívte Francúzsku reštauráciu v bratislavskom Hoteli Devín. Kulinárske špeciality od šéfkuchára Miroslava Milučkého vám v nej pohladia všetky zmysly.

Magnesia Red vo vás prebudí silu
Kto by nemiloval podmanivú a energizujúcu chuť červeného ovocia? Teraz si tento skvelý zážitok môžete vychutnať vďaka novej minerálnej vode Magnesia Red s unikátnou kombináciou prírodného horčíka a šťavy z červeného ovocia. Či už si zvolíte Magnesia Red grapefruit, jahoda, malina alebo červená ríbezľa, každá z nich vás uchváti a prebudí vo vás skrytú životnú silu.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 51/2014: Vianočná hostina Vianočná hostina
Časopis Varecha v piatok 19. decembra v denníku Pravda.


TOPlist