Veľkonočné buchtičky - Hot cross buns fotorecept
Foto: palokuchki
Tieto buchticky je tu dostat kupit cely rok. No najviacej a v roznych obmenach je ich vidiet v obchodoch pred Velkou nocou. Co poznam Zobraziť celý popisTieto buchticky je tu dostat kupit cely rok. No najviacej a v roznych obmenach je ich vidiet v obchodoch pred Velkou nocou. Co poznam australanov z kostola, tak ti ich mavaju tradicne na Velky piatok. Niektori na ranajky a niektori ako lahku veceru po celodnovom posteni.
porcií
príprava
na 200 °C
Suroviny
1 PL |
|
600 g |
|
50 g |
|
250-300 ml vlažné |
|
2 KL, mletá |
|
1/2 KL |
|
60 g |
|
1 ks |
|
1 salka ,kandiz.ovocie |
|
mukova pasta: | |
6 PL |
|
1 PL |
|
4 PL horúca |
|
na potretie: | |
2 PL |
|
2 PL |
|
Postup
-
1
Pouzila som kupovanu zmes hrozienok s korou pomaranca a citrona.
-
2
Vsetky suroviny na cesto som dala do misky a mixerom som vymiesila vlacne cesto.
-
3
Cesto som nechala vykysnut asi 1,5 hodinu.
-
4
Vykysnute cesto som si rozdelila na 16 kuskov. Ten 16sty je tam trosku vedla. Je vidiet z neho len koncek.
-
5
Cesto som sformovala do buchticiek, ktore som ulozila do vymastenej formy, velkosti 23/23cm. Boky buchticiek som pomastila.
-
6
Buchticky som nechala nakysnut. Ked boli nakysnute, urobila som s mukovou pastou po ich povrchu znak kriza. Pastu som si pripravila zmiesanim muky, cukru a horucej vody.
-
7
Buchticky som piekla vo vyhriatej rure 200C 30 minut. Upecene buchticky som ulozila na mriezku vychladnut.
-
8
Buchticky sa jedia samotne, natrete maslom, alebo aj lekvarom.
vyskúšam.
Vyzerajú skvele. Jednoducho šikulka.