Foto: margaretka28
V našej rodine je to už tradičné jedlo,pripravovane na veľkonočnú sobotu.
Postup
-
1
údené koleno uvaríme a pokrájame na drobné kúsky.Rožky alebo žemle pokrájame na kocky a polejeme vývarom z kolena,tak aby boli dobre navlhčené.žltky oddelíme od bielkov,žltky rozšľaháme s mliekom a zalejeme rožky,pridáme pokrájané mäsko,trošku posolíme, ale len opatrne,lebo koleno je dosť slané,čierne mleté korenie, posekanú petržlenovú vňať aj pažítku,vňaťou nešetríme a nakoniec tuhý sneh z bielkov.Všetko dobre premiešame a naložíme na pekáč,ktorý sme dobre vymastili a posypali strúhankou.Pečieme na 200 stupňov,pokým sa nám nezačnú oddeľovať kraje,ale to už bude rozvoniavať celá kuchyňa !
- 2
Ak máme málo vňate,môžeme pridať aj mladé žihľavové lístky.Postup som nefotila,veľmi ani nebolo čo,všetko sa len zamieša v jednom veľkom vandlíku.V našej rodine sa pečie od dávna,takto to robila aj babka aj moja mama a teraz ja.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Ako píše @marienka , nedávam mlieko, ale rohlíky polievam vodou v ktorej som varila údené mäso...