Vegetariánska kelová roláda

Autor receptu: rybarkuchar

Tento krát niečo pre vyznávačov vegetariánstva. Syn je zarytý vegetarián, vždy keď príde na návštevu snažím sa ho niečím „zeleným“ prekvapiť. Tento krát to bola kelová roláda. Je s tým trochu viac roboty, ale čo otec neurobí pre syna.

4
porcie
30 minút
príprava
60 minút
na 200 °C

Postup

  1. Ingrediencií je pomerne dosť, spokojne môžete niečo vynechať (okrem kelu – inak by to nebola kelová roláda) alebo naopak niečo pridať. Ja som to nepreháňal s koreninami - použil som len soľ. Pýta sa tam čierne korenie, trochu majoránu a čili.
  2. Do zeleninového vývaru (bujónu) namočíme na pár hodín ovsené vločky. Je dobré namočiť ich aj deň dopredu. Pridáme postrúhaný syr, rukolu, dochutíme a prehrejeme. Vznikne nám hustá ovsená kaša.
  3. Potom si pripravíme hríby – jednoducho podusiť na cibuľke . V rámci šetrenia v tom istom hrnci uvaríme klasické lečo s vajcom. Obe ingrediencie odložíme a necháme vychladnúť.
  4. V parnom hrnci naparíme kelové listy a mrkvu. Alebo to jednoducho uvarte v slanej vode. Je dobré vykrojiť z kelu časť tvrdých stoniek – lepšie sa bude roláda zakrúcať.
  5. Listy poukladáme na alobal a začneme vrstviť: vločky, lečo, mrkvu, hríby
  6. Nakoniec polejeme smotanou v ktorej rozšľaháme jedno vajce.
  7. Zatočíme do alobalu a necháme zapiecť cca. 30 min. pri 200 stupňoch.
  8. Necháme trochu vychladnúť – lepšie sa bude krájať. Podávame so zemiakovým pyré alebo aj bez – koniec koncov sú tam vločky.