Vegan zeleninové karí (fotorecept)
Autor receptu: veganrecipes
Vždy keď som v Brne, zájdem do mojej obľúbenej indickej reštaurácie, Anapurny, a dám si
zeleninové kari. Tak som sa rozhodla si ho skúsiť pripraviť doma.
3-4 porcie |
10 minút príprava |
25 minút tepelná úprava |
Postup
- Pripravíme si všetky suroviny. Zeleninu môžeme použiť hocijakú a koľko chceme. Taktiež k cesnaku môžme použiť aj cibuľu. Namiesto paradajkového pretlaku môžeme použiť aj iba rajčiny.
- Na olivovom oleji si osmažíme cesnak (kto chce aj cibuľu), kešu oriešky, mletý zázvor a chili.
- Po 1-2 minútach zalejeme rajčinovým pretlakom, množstvo podľa chuti, čím viac pretlaku tým hustejšia chuť.
- Necháme pretlak zovrieť a vypneme. Zmes si dáme do mixéra a počkáme nech vychladne, následne rozmixujeme do hladka. Medzitým si na olivovom oleji opražíme zeleninu a chvíľu podusíme, aby zmäkla.
- Zeleninu dáme nabok. Na olivovom oleji si opražíme zmes korenia: kari, rasca, červená paprika. Pridáme k tomu premixovanú zmes orieškov a cesnaku.
- Pridáme vodu (zase podľa toho, ako veľa kari chceme mať a ake riedke ho chceme mať) a zeleinu. Osolíme a okoreníme mletým čiernym korením.
- Necháme povariť zo 10-15minút. Pri konci prilejeme rastlinnú smotanu (na fotke som jej dala málo, potom som ešte pridala).
- Povaríme ešte minútku a vypneme. Podávame s ryžou. Dobrú chuť !
- Pre porovnanie, tu je fotka kari, podávaného v reštaurácii.