Vegan zeleninové karí (fotorecept)

Autor receptu: veganrecipes

Vždy keď som v Brne, zájdem do mojej obľúbenej indickej reštaurácie, Anapurny, a dám si zeleninové kari. Tak som sa rozhodla si ho skúsiť pripraviť doma.

3-4
porcie
10 minút
príprava
25 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Pripravíme si všetky suroviny. Zeleninu môžeme použiť hocijakú a koľko chceme. Taktiež k cesnaku môžme použiť aj cibuľu. Namiesto paradajkového pretlaku môžeme použiť aj iba rajčiny.
  2. Na olivovom oleji si osmažíme cesnak (kto chce aj cibuľu), kešu oriešky, mletý zázvor a chili.
  3. Po 1-2 minútach zalejeme rajčinovým pretlakom, množstvo podľa chuti, čím viac pretlaku tým hustejšia chuť.
  4. Necháme pretlak zovrieť a vypneme. Zmes si dáme do mixéra a počkáme nech vychladne, následne rozmixujeme do hladka. Medzitým si na olivovom oleji opražíme zeleninu a chvíľu podusíme, aby zmäkla.
  5. Zeleninu dáme nabok. Na olivovom oleji si opražíme zmes korenia: kari, rasca, červená paprika. Pridáme k tomu premixovanú zmes orieškov a cesnaku.
  6. Pridáme vodu (zase podľa toho, ako veľa kari chceme mať a ake riedke ho chceme mať) a zeleinu. Osolíme a okoreníme mletým čiernym korením.
  7. Necháme povariť zo 10-15minút. Pri konci prilejeme rastlinnú smotanu (na fotke som jej dala málo, potom som ešte pridala).
  8. Povaríme ešte minútku a vypneme. Podávame s ryžou. Dobrú chuť !
  9. Pre porovnanie, tu je fotka kari, podávaného v reštaurácii.