Varené pšeno s orechmi, sušenými slivkami a medom fotorecept

lucylee - bez fotkylucylee, 17. júla 2011
Varené pšeno s orechmi, sušenými slivkami a medom (fotorecept)
Foto: lucylee

Pšeno milujem a toto jedlo patrí medzi moje najobľúbenejšie. Recept od A. Mačingovej.

Suroviny

100 g sparené
50 g
hrsť




Postup

  1. 1

    Pred varením pšeno sparíme vriacou vodou a poriadne prepláchneme studenou vodou. Varíme ho vo vriacej vode 15 minúť, potom ho scedíme a opláchneme studenou vodou.

    Varené pšeno s orechmi, sušenými slivkami a medom (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Pridáme pomleté vlašské orechy.

    Varené pšeno s orechmi, sušenými slivkami a medom (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Pridáme podľa chuti med a sušené slivky. Môžeme si ich pokrájať na menšie kúsky. Toto jedlo je úžasne lahodné a ja ho mám najradšj teplé.

    Varené pšeno s orechmi, sušenými slivkami a medom (fotorecept) - obrázok 3

Diskusia k receptu

kuchticka
Mne to iste chutit bude. Ja robim takto kasu z ovesnych vlociek - s medom, brusinkami a slivkami a tiez jem teple.
frezia68
Tak to bude jedlo pre nás,tiež robím z ovesných vločiek :-)
jatanika
chutné a variabilné jedlo ... kto neskúšal, nech skúsi :-))
lucylee
@kuchticka ja som si raz robila pseno s brusnicami a olejom z vlasskych orechov, bolo to famozne! Pre tych, co mate male deticky, skuste im uvarit pseno, poliat maslom a posypat grankom. Budu mat zdravu a plnohodnotnu stravu. Ja si ho robim aj na slano, neskor pridam par receptov. Dolezite je dodrzat postup, aby nebolo horke a trpke. Takze sparit, preplachnut, uvarit, preplachnut!
babi
Ďakujem za presný návod,ako variť pšeno. Raz som ho varila a veru bolo horké ,tak som to radšej už neskúšala,ale toto ma znovu naštartovalo a určite to skúsim. Tiež podobné robím z ovsenných vločiek
babi
Vyskúšané, podarilo sa ,výborné , ja som ale dala sekané orechy a miesto sliviek /lebo som nemala/ sušené brusnice.
lucylee
@babi som velmi rada, jupiiii. Ja som experimentovala aj s nasekanymi orechmi, ale lepsie mi tam chutia pomlete, ale kazdy ma rad inak. Susene brusnice su velmi dobra volba, perfektne sa hodia k psenu podla mna.
jerica
dávno ešte za mojej mladosti ,hahaha, som robievala , toľko som ho jedla až sa manžel smial že kedy začnem kotkodákať , tak som sa toho vzdala , mám rada repkový med , orechy a sušené ovocie. Teraz vypekám papriku , včera som robila sušené paradajky , dva plechy , jeden pekne usušený a druhý dochrumkava s tmavšou farbou , zdržala som sa na panskom a tak mám chrumkavé paradajky,nevadí už som polovicu schrúmala.
marianna76
lucy, ja som robila tie cukety nasolené, naoctené a naložené v oleji a bylinkách, super. teraz mám zarobenú dvojitú dávku. lebo fakt mojim chlapom to chutí. a tekvicu som teraz dala takú bielu podlhovastú, mladú. volá sa Kveta. tak bolo na sáčku napísané. a myslím, že to bude super.



SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia