Vanilkový tunel s broskyňami (fotorecept)
Autor receptu: bejda7
Skúšala som niečo nové na jednu príležitosť v robote a mal úspech.Inšpirovala som sa z jedného časopisu ale neviem ako sa volal lebo recept som mala už dávno vytrhnutý a pôvodný recept je s jahodami a červeným želé...Najprv sa mi zdal zložitý ale keď ho už mám odskúšaný,tak je to malina:))
Postup
- Pripravíme si tortové želé podľa návodu.(Prifarbila som ho tým tangom a pridala šťavu z kompótu.)
- Než sa mi trošku chladilo,tak som sa pozabávala s ovocím.
- Do formy nalejeme teplé(vlažné)želé a vložíme ovocie.Dáme stuhnúť do chladničky.
- Žĺtky vyšľaháme v horúcom kúpeli s polovicou cukru a vanilkou do hustej peny.
- Druhú polovicu cukru vymiešame s tvarohom a citrónovou šťavou do masy primiešame vyšľahanú šľahačku.
- Potom spolu zmiešame aj so žĺtkovou penou.
- Želatínu namočíme 20g do 80ml vody,necháme napučať a potom ju zahrejeme takmer k bodu varu.
- Roztopenú želatínu ešte horúcu dôkladne vmiešame do pripravenej plnky.
- Takto pripravenú plnku nalejeme do formy na stuhnuté želé.
- Na povrch naukladáme piškóty a mierne ich zatlačíme do plnky.Uložíme do chladničky na 4 hod.stuhnúť.
- Potom vyklopíme a nakrájame na platky.(Ja som koláčik vyklápala po 24hod. a tiež sa dobre vyklopil)