Vanilkové koláčiky s čokoládovým tofu krémom fotorecept
Foto: zirafninka1
porcií
Suroviny
Cesto: | |
1 hrnček |
|
1 KL |
|
1 a 1/4 - 1 a 1/2 hrnčeka |
|
2 PL |
|
3/4 KL |
|
1/2 KL |
|
1/2 KL |
|
1/3 hrnčeka |
|
1/2 - 3/4 hrnčeka |
|
|
|
1 KL |
|
2 ks |
|
1 KL |
|
Tofu krém: | |
275 g |
|
3 PL |
|
2 - 3 PL |
|
|
|
250 g |
|
Postup
-
1
Do misy vlejeme hrnček (250 ml) rastlinného mlieka. Pridáme lyžičku jablčného octu a necháme 5 -10 minút postáť. Ak použijete sójové mlieko, zrazí sa. Ale tak to má byť. Ja som použila ryžové, ktoré sa po pridaní octu zmenilo len máličko.
-
2
K "mlieku" pridáme cukor a olej. Premiešame.
-
3
Do misy postupne preosejeme múku, škrob, vanilku, soľ, kypriaci prášok a sódu bikarbónu a na záver pridáme korenie Sila kvetov (cukor, ruža, nechtík, slnečnica,nevädza, klinček, škorica, zázvor, vanilka).
-
4
Vymiešame cestíčko, ktoré rozdelíme do 12tich mufiinkových formičiek.
-
5
Pečieme v rúre vyhriatej na 180°C cca 20 - 25 minút. Po upečení košíčky preložíme na mriežku a necháme vychladnúť.
-
6
Kým koláčiky chladnú pripravíme si kiwi a agávový sirup.
-
7
Kiwi nakrájame na malé kúsky a premiešame s lyžičkou agávového sirupu. Odložíme bokom.
-
8
Na krém si pripravíme hodvábne tofu, horkú čokoládu, agávový sirup, vanilku a rastlinnú náhradu mlieka.
-
9
Tofu, mlieko, sirup a vanilku rozmixujeme na hladký redší krém.
-
10
Horkú čokoládu nad parou roztopíme, necháme trochu vychladnúť
-
11
a pridáme k tofu krému. Nabudúce určite množstvo čokolády v kréme znížim (krém bol zbytočne príliš hustý), zatiaľ to ale nemám vyskúšané. Opäť premixujeme. Krém z mixéra zatiaľ nevyberáme. Čokoláda v kréme ešte stuhne. Až pred zdobením uvidíme, či do krému potrebujeme pridať viac "mlieka".
-
12
V strede vychladnutých koláčikov vyrežeme kúsok cesta. Kiwi prelejeme cez sitko a necháme chvíľu odkvapkať. Jamky v koláčikoch naplníme kiwi. Vyrezané kúsky cesta môžeme pritlačiť na kiwi, ale ja som ich nepoužila.
-
13
Krém premiešame, skontrolujeme hustotu, prípadne pridáme mlieko, či dosladíme. Naplníme ním cukrárske vrecúško s ozdobnou špičkou a ozdobíme koláčiky. Ja som konečne použila aj moje nove cukrárske zdobenie bez mlieka a umelých farbív :) Tieto malé guľky sú farbené riasami, bodliakom, jablkom, mrkvou a čiernymi ríbezľami).
-
14
A ešte koláčik v reze :) Recept je inšpirovaný receptami z knihy Vegan Cupcakes take over the world.
Bol mojou inspiraciou pri robeni cesta, do ktoreho som pridala kakao a kusky cokolady. Potom som ho dala piect do mensieho plechu. Vysledok bol zmrzlinovy pohar s kuskami tejto piskoty, s domacim lekvarikom a polarkou :) Mnam :P