Vanilková panna cotta s pomarančovým želé fotorecept
Foto: adkas
Tento recept som robila dvakrat. Prvykrat som ho robila s vanilkovym strukom a pouzila som orange jelly. Nebola som spokojna:) Vadili mi v bielej Zobraziť celý popisTento recept som robila dvakrat. Prvykrat som ho robila s vanilkovym strukom a pouzila som orange jelly. Nebola som spokojna:) Vadili mi v bielej panna cotte zrniecka z vanilkoveho struku. Zele bolo chutovo vynikajuce, ale nebolo priehladne a kolecko pomaranca takmer nebolo vidiet. Cize vysledny efekt: chutovo uspokojujuce, ale nie vzhladovo. V druhom pripade som pouzila vanilkovy cukor a na priehladnu zelatinu fantu a zelatinu v platkoch. Je to uz o cosi lepsie, ale stale to nie je ono.
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
200 g alebo mascarpone |
|
2 ks |
|
400 ml ( u mna 284 ml a 116 ml mlieka) |
|
2 PL |
|
3 ks |
|
100 ml , mirinda (musi to byt priehladne) |
|
2 ks |
|
4 ks |
|
Postup
-
1
2 platky zelatiny namocime do studenej vody na cca 5 minut. Fantu mierne zahrejeme a pridame vyzmykanu zelatinu. Zamiesame, kym sa zelatnina nerozpusti.
-
2
Do pripravenych poharov dame platok pomaranca. Pomarance pred pouzitm dobre vydrhnite. Najlepsie je pouzit bio, ale tak tie asi bude problem zohnat. Na zafixovanie platku ( aby sa nehybal) mozeme si pomoct sparatkom. Zalejem cca 3 PL zelatinovej zmesi. Odlozime do chladnicky, kym zelatina stuhne. Trvalo to asi hodinku.
-
3
Namocime 3 platky zelatiny do studenej vody asi na 5 minut. Soft cheese (mascarpone) rozmiesame s cukrom. Smotanu zahrejme, ale nevarime. Pridame vyzmykanu zelatinu a miesame, kym sa zelatina v smotane rozpusti.Za staleho slahania soft chceesu pridavame smotanu s rozpustenou zelatinou.
-
4
Vyberieme sparatka a zalejeme stuhnute pomarancove zele vanilkovou panna cottou. Opatovne polozime do chladnicky stuhnut. Trvalo to priblizne 2,5 hodiny.
-
5
Tak a potom si uz len pochutnavame. Mnaaaaaam.
-
6
II verzia s vanilkovym strukom 1 slahackova smotana + mlieko (doplnit do mnozstva 400 ml) 1 vanilkovy struk 1-2 PL praskoveho cukru 3 platkove zelatiny 1 pomarancove zele 100 ml vody 4 platky pomaranca aj s korou
-
7
Zele zalejeme 100 ml vody a dame zahriat do mikrovlnky na cca 25 sekund.
-
8
toto zele som pouzila
-
9
Rozpustenou zelatinou zalejeme pomarancove kolieska pripravene v poharoch.
-
10
vanilkovy struk vyskriabeme
-
11
v ziadnom pripade vanilkovy struk po pouziti nevyhadzujte! Vlozte ho do jemneho krystaloveho cukru. krasne vam ho prevonia a cukor mozete pouzit pri priprave dalsich dzezertov, ci mucnikov
-
12
Do smotany pridame vykriabane zrniecka vanilkoveho struku a cukor. Zahrejeme smotanu, ale nevarime. Nechame postat 5 minut, precedime a pridame vyzmykanu zelatinu, ktoru sme si namocili do studenej vody na cca 5 minut.
-
13
Zalejeme smotanovo-zelatinovou zmesou stuhnutu pomarancovu zelatinu . Odlozime do chladnicky aspon na tri hodiny stuhnut
-
14
Vrch mozeme ozdobit slahackou a postruhanou korou z pomaranca.
-
15
Dobru chut!
Diskusia k receptu