Vajíčka plnené cviklovou penou fotorecept

kecemis - fotkakecemis, 14. februára 2017
Vajíčka plnené cviklovou penou (fotorecept)
Foto: kecemis

Kedze mi zostala cvikla, resp. som si usetril a blizil sa Valentin, pripravil som mojmu lepsiemu ja taketo prekvapenie na ranajky. Nedavno som sa Zobraziť celý popisKedze mi zostala cvikla, resp. som si usetril a blizil sa Valentin, pripravil som mojmu lepsiemu ja taketo prekvapenie na ranajky. Nedavno som sa s tymto receptom stretol v Kalifornii.

8
porcií
10 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 - 2 stredne veľké ks
2 - 3 ks
1/2 pohára
1/3 pohára
1/4 pohára
2 PL
8 ks
Petržlenová majonéza:
1 pohára
1 pohára
2 PL




Postup

  1. 1

    Dal som si uvarit 8 vajec. Medzi casom uvarenia vajec som do misky dal na mensie kusky natrhany petrzel, majonezu a ponornym mixerom som rozmixoval.

    Vajíčka plnené cviklovou penou (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Asi takto. Potom som pridal sol a korenie, podla chute a zamiesal. Nelakajte sa mnozstva, ja som pripravoval viac. Pouzijem nasledne tiez na waldorf salat neskor k obedu.

    Vajíčka plnené cviklovou penou (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Nakrajal som si cviklu, pripravil slivky, ocistil cesnak a ocistil a prekrojil vajcia na polovicky. Oddelil som bielky od zltkov.

    Vajíčka plnené cviklovou penou (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Do mixeru som dal najskor orechy a susene slivky a posekal na hrubsie.

    Vajíčka plnené cviklovou penou (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Potom som pridal cviklu, zltky, pertzlenovu majonezu, pretlaceny cesnak a citronovu stavu. Rozmixoval som takmer do hladka. Potom som to dal do igelitoveho sacku, odstrihol rostek a plnil vajcika na miesto, kde boli zltky.

    Vajíčka plnené cviklovou penou (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu

patroveckypitrs
Ja to hovorím stále si špica. Máš originálne nápady. Beriem aj tento do k.k. a 5*. Na konci receptu máš asi preklep. Na miesto kde boli bielka, asi to ma byť žĺtky.
dosa
dobry rcp, ta majoneza nema chybu.... mozno dnes aj urobim... :))))
mitzy
Úžasná mňamka, veľmi dobrý recept
jujoska
zaujimavy recept. Zltka nesli nahodou do cviklovej peny?
evelynba
Nielen žĺtka chýbajú, ale ani pridanie hlavnej ingrediencie - cvikly - nie je uvedené. Ale inak fajn.
1x cvikla
haji
Ajajaj, to je nádhera, vizuelně i chuťově, bezvadné suroviny, recept nemá chybu. Překvapení tohoto druhu určo vyzkouším. Jsi šikovný, díky za sdílení, krásná práce a upřimné srdce!
siisa
Vidím, že sa v kuchyni nezastavíš, polovička musí mať z teba obrovskú radosť a ešte aj takéto VALENTÍNSKE RAŇAJKY, klobúk dolu ! 5*
kecemis
Pokial som ja v horizontalnej polohe snivel o vybornych receptoch pridavanych na varechu, vy ste sa dopracovali k spravnemu vysledku namiesto mna. Dakujem. A chcel by som trosku prerobit uvodnu pesnicky z Bondovky "Diamonds are forever" do "Andrejka a Janka are here for me". Su to ako moji diamantovy anjeli strazny. zaco im patri moje hlboka vdaka.
kristina47
Nie len na Valentína ale k hocijakej slávnostnej príležitosti skvelé osvieženie sviatočného stola,super,ukladám aj vyskúšam.
afataga
s receptom sa da stretnut asi len v Kalifornii, u nas bezne nechodia po ulici :-), ja nemam rada vajcia na tvrdo, ale taka krasna fotka, ze jedno by som isto zvladla
redakcia
@Kecemis (14.2.2017 16:56)

Dakujeme a pokracujeme vo Vami zacatej piesni:
Kecemis, your recipes - they can stimulate and tease us :)
kecemis
@Afataga (14.2.2017 19:28)
Velmi si ocenujem tvoju obetu, ze I napriek tvojmu nezaujmu o vajcia na tvrdo, by si aspon jedno zlikvidovala ak by si ho stretla na uliciach Slovenska.
havino
bože, či ja sa dožijem, že mi niekto dá takéto, čo by som neohrdla pod nos??? rada by som okoštovala, verím, že aj pochutila, ale dve vajcia robiť nebudem, ja si uložím recept pre inšpiráciu pre návštevy, bo sa mi viac ako dosť pozdáva