V rímskej mise na zelenine pečené kurča fotorecept
Foto: tassiedevil
Pokiaľ radi experimentujete v kuchyni, skúste ..
Suroviny
Moridlo: | |
3 PL |
|
3 ks prerezaný na polovicu |
|
6 lístkov |
|
2 čerstvé vetvičky |
|
1/2 viazaničky |
|
4 l |
|
200 g |
|
20 guliek |
|
1 hlávka prerezaná na polovicu |
|
1 ks stredne veľké 1,5-1,7kg |
|
Zeleninová príloha: | |
24 strúčikov |
|
3 ks menšia - prerezaná na polovice |
|
4 ks zrelé narezané na štvrťky |
|
12 ks zelené |
|
|
|
100 ml |
|
alebo suchý vermut |
|
50-60 g |
|
|
|
|
|
(alebo tabasko) |
|
Postup
-
1
Pripravíme si moridlo: Do väčšieho hrnca nalejeme vodu, pridáme ostatné suroviny, privedieme do varu a varíme 1 minútu. Miešame, aby sa nám soľ dobre rozpustila. Necháme vychladnúť, vložíme do chladničky a ked je moridlo dostatočne studené, vložíme celé kura, tak aby bolo celé ponorené a necháme v chladničke 2-6 hodín.
-
2
Kurča vyberieme z moridla dobre poutierame do sucha, koreníme, posolíme a ponatierame čili krémom alebo tabaskom. V mise si rozložíme zeleninu, kožu zo slaniny, /nemal som kožku, tak som pridal pár kúskov domácej údenej klobásky/na ktorú umiestnime kurča a podlejeme tekutinami. Prikryjeme a vložíme do studenej rúry a rúru nastavíme na 180 stupňov a pečieme 1 hodinu./ Ja som ho piekol o 20 min viac, lebo bolo dosť veľké.../
-
3
Pripravené na pečenie..
-
4
Po hodine kurča vyberieme z rúry, odkryjeme a necháme 10 min. odpočívať. /Kurča je ešte bledé/ Rúru si nastavíme na najvyšší stupeň, kurča ponatierame dobre maslom a vložíme späť do rozohriatej rúry a pečieme asi 15-20 min kým nechytí peknú farbu.
-
5
Servujeme so zeleninovým ragú...
@izabella929 , chutne áno, pekné nie:))pri hlavnej fotke sa mi pokazila kamera, tak som použil mobil...:) ináč som to robil prvý krát touto metódou, zaujalo ma to moridlo...vravia, že mäsko ostane krehkejšie a šťavnaté...má to čosi do seba...: )Dakujem
*****
V moridle je 200 g soli a po vytiahnutí z moridla ešte treba osoliť? Dobre som tomu porozumela? Ďakujem za odpoveď.