Užhorodský kotlet alebo - ako som podcenil prípravu
Autor receptu: stefanm
Pred každou prípravou jedla si overím,či mám všetky potrebné suroviny,koľko času na prípravu potrebujem a aký je postup prípravy.Tu som to podcenil a prvé čo som urobil som zo sliepky odrezal krídla!!A bolo po plánovanom "Kyjevskom kotlete". A tak som improvizoval a vymyslel som "Užhorodský kotlet". Ste svedkami jeho svetovej premiéri :)
15 minút príprava |
30 minút tepelná úprava |
Postup
- Podľa mojich vedomostí "Kyjevský kotlet" sú vyprážané prsia s časťou krídla plnené bylinkami ochuteným maslom.Lenže som bol nepozorný a bez krídla to už predsa nemôže byť originál.Preto som to premenoval.
Nebudem tu uvádzať postup prípravy pretože ...
- ... sa jedná vlastne o vyprážané mäso plnené ochuteným maslom.
- Čo je dosť dôležité , obalené rezne je dobre nechať v chladničke (myslím si,že teraz má každý v chladničke nejak viacej miesta !! ) aspoň hodinu aby maslo dobre stuhlo.
- Potom už kotlety len vypražíme a podávame.Ako prílohu som zvolil dusené,mastené zemiaky , paprikovú ryžu , dusený hrášok , ovocie a pivo .
- Takto vznikajú nové recepty . Stačí trochu nepozornosti a "delikatesa" je na svete .