Užhorodský kotlet alebo - ako som podcenil prípravu
Foto: stefanm
Pred každou prípravou jedla si overím,či mám všetky potrebné suroviny,koľko času na prípravu potrebujem a aký je postup prípravy.Tu som to podcenil a prvé Zobraziť celý popisPred každou prípravou jedla si overím,či mám všetky potrebné suroviny,koľko času na prípravu potrebujem a aký je postup prípravy.Tu som to podcenil a prvé čo som urobil som zo sliepky odrezal krídla!!A bolo po plánovanom "Kyjevskom kotlete". A tak som improvizoval a vymyslel som "Užhorodský kotlet". Ste svedkami jeho svetovej premiéri :)
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Podľa mojich vedomostí "Kyjevský kotlet" sú vyprážané prsia s časťou krídla plnené bylinkami ochuteným maslom.Lenže som bol nepozorný a bez krídla to už predsa nemôže byť originál.Preto som to premenoval. Nebudem tu uvádzať postup prípravy pretože ...
-
2
... sa jedná vlastne o vyprážané mäso plnené ochuteným maslom.
-
3
Čo je dosť dôležité , obalené rezne je dobre nechať v chladničke (myslím si,že teraz má každý v chladničke nejak viacej miesta !! ) aspoň hodinu aby maslo dobre stuhlo.
-
4
Potom už kotlety len vypražíme a podávame.Ako prílohu som zvolil dusené,mastené zemiaky , paprikovú ryžu , dusený hrášok , ovocie a pivo .
-
5
Takto vznikajú nové recepty . Stačí trochu nepozornosti a "delikatesa" je na svete .
varecha.pravda.sk/recepty/pizza-lavou-rukou/20377-recept....
Každopádne je to výborný rezník, či už Kyjevský, či Užhorodský:-)))
... parížania nevedia čo je to parížsky šalát a francúzi nevedia, čo sú to francúzske zemiaky...
pozdravujem všetkých ruso - ukrajinco- filov, Aj ja aj francúzi sme takíto...